Steaks and Sauces

This course is taught in English. Do you love a good piece of meat and want to learn how to make luxurious sauces to go with it? This course is made just for you!

Praha 7 - Holešovice
Pátek, 14.11.2025
18:00 - 21:00

Prázdny

Steaks and Sauces

Praha 7 - Holešovice
  • pátek 14.11.2025 / 18:00 - 22:00
    Praha 7 - Holešovice
Obsazeno

3 490 Kč

Steaks and Sauces

This course is taught in English. Do you love a good piece of meat and want to learn how to make luxurious sauces to go with it? This course is made just for you!

A well-prepared quality cut of beef is a pleasure in itself. But what elevates a simple steak into a true gastronomic experience are the sauces. With our four delicious recipes, you’ll be the star of the table — and of course, there’s a sweet finale to finish it all off.

Great experience
Very pleasant, friendly atmosphere, great recipes and mainly the Chef Jan who was very helpful, knowledgable and funny at same time.For sure recommended. Skvělý kurz pod vedením sympatického Honzy Rambouska, zábavný večer, kde se toho spoustu naučíte. Určitě doporučuji. 

What’s on the menu

Rib-eye with Roasted Chickpea and Garlic Purée

Juicy ribeye steak slow-cooked at a low temperature and perfectly seared in a pan, served with creamy roasted chickpea and garlic purée, finished with fresh parsley for added flavor.

Sous-vide Sirloin

Perfectly prepared sous-vide sirloin steak, gently pasteurized at a low temperature, seasoned with butter, thyme, and rosemary, then quickly seared for a flawless crust.

Creamy Mushroom Sauce

Delicate mushroom sauce made from dried mushrooms, cream, and thyme, seasoned with garlic and vinegar — perfect for steaks, pasta, or potatoes.

Pepper Sauce

Aromatic pepper sauce with red and port wine, reduced with beef stock, thyme, and pickled peppercorns — perfect for steaks.

Hollandaise Sauce

Delicate and creamy sauce with butter, white wine, tarragon, and wine vinegar — perfect for steaks and grilled dishes.

JUS

Rich beef broth made from ribs, cooked in a pressure cooker with root vegetables, herbs, and spices for a deep flavor and aroma.

Quark Mousse with Dark Chocolate and Rum-Soaked Sponge Cake

Light sponge cake moistened with a rum mixture, topped with a fluffy quark cream with dark chocolate, and garnished with pink peppercorns.

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky prvního vysílání soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři. „Proč“ – to je cesta, kterou se Honza vydal. Pokud se chcete na kurzech vaření dozvědět třeba proč cibuli dlouho trvá, než zhnědne a jen se otočíte, je připálená, proč kvasinky vyrobí kypré těsto a ne alkohol, potom jsou jeho kurzy vaření pro vás ty pravé!

Jan Rambousek   I   šéfkuchař kurzu

Jak kurz probíhá

Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.

Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma. 

Délka kurzu závisí na složitosti menu a samozřejmě také na vašem kuchařském umu :-) Některé pokrmy zvládnete raz dva, jiné si zaslouží trochu více péče a času. Obvykle kurz trvá 3 až 4 hodiny, během kterých stihnete nejen uvařit všechna jídla, ale i v klidu posedět, popovídat si a užít si celý zážitek do posledního sousta.

Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 10 tisíc kurzů vaření.

Nejširší nabídka U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.

Nejčastější otázky

1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?

Recenze

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně

Studia Chefparade

Prázdný

Studio Holešovice

Bubenské nábř. 306/13, budova 36
170 00 Praha 7 - Holešovice

 

Statek Chefparade 

Sukorady 31
294 06 Sukorady

 

Prázdny

Mohlo by sa Vám také líbit