Kuchaři

Tereza Tichá

Tereza se narodila v Praze, ale již jako dvouletá se přestěhovala do Španělska, kde žila dlouhou dobu. Tato úžasná jižní země ji přirostla k srdci natolik, že se tam i teď pravidelně vrací. Procestovala celé Španělsko a měla tak možnost načerpat inspiraci, co se gastronomie týče. Miluje vaření a nejraději vaří pro svou rodinu a přátele. Měla možnost se setkat s předními českými šéfkuchaři a získat od nich spoustu rad a zkušeností.

Zdeněk Suchý

Zdeněk je milovník cestování, hudby a gastronomie. Od cateringu a grilování pro kamarády a rodinu se jako amatér bez kuchařského vzdělání díky svému nadšení a zkušenostem získaným na cestách vypracoval až k nám. V Chefparade pracuje na firemních akcích, kurzech přípravy burgerů a nově také na kurzu rakouské kuchyně. Často ho můžete potkat, jak se prochází po rakouských kopcích, nebo zdolává sjezdovky na ledovci Mölltal.

Tereza Tišler Švarcbach

Tereza sice pracuje jako projektová a produktová manažerka v IT, ale velkou část volného času tráví posledních 12 let v kuchyni. Experimentuje s recepty a ingrediencemi z celého světa, ale její největší láskou je Asie, především Vietnam, a nebo taky nám bližší Itálie. V posledních letech nárazově spolupracovala na vietnamských kurzech vaření, pop-up akcích a svatebním cateringu. Její další vášní je cestování, procestovala už velkou část světa včetně celého Vietnamu od severu k jihu. Na jejích kurzech vám nasdílí její roky zdokonalované recepty, nadšení pro vaření, ale i zážitky a poznatky z cest.

Ladislav Floreán

Ladislav je mladý soukromý šéfkuchař s bohatými zkušenostmi z nejlepších restaurací v Evropě. Vaří s nadšením a svým hostům podává skvělá jídla. Pracoval v michelinské restauraci Field v Praze pod vedením šéfkuchaře Radka Kašpárka. Absolvoval také pracovní stáže v restauracích Entree u šéfkuchaře Přemka Forejta a v Alcronu u šéfkuchaře Romana Pauluse. Kromě Česka a Slovenska působil v michelinských restauracích The Fat Duck a The Clove Club ve Velké Británii, které patří ke světové špičce. Stážoval také v první zero-waste restauraci na světě, Silo, na jižním pobřeží Anglie. Vařil v michelinské restauraci Silvio Nickol Gourmet Restaurant ve Vídni, která patří k nejlepším restauracím ve střední Evropě. Pracoval také ve Středomoří, v Řecku a na ostrově Maltě, kde působil v 4* a 5* hotelech sítí Intercontinental, Radisson Blu a Maritim. V roce 2020 se stal vítězem celostátní české soutěže a získal titul “Rohlík Chef”. Působil také jako backstage foodstyling chef pro LIDL Slovensko. Zúčastnil se více než 30 různých národních a mezinárodních kulinářských soutěží, ze kterých si přivezl více než 25 medailí. Fotografie jeho jídel byly zveřejněny společností Samsung na jejich oficiálním Instagramu. Ladislav vařil také v televizi, kde se stal vítězem soutěže Bez servítek (slovenská verze relace “Prostřeno”) na televizi JOJ. Momentálně se primárně věnuje soukromému vaření pro herečky, herce, zpěvačky, zpěváky, prezidentky a prezidenty velkých společností nebo profesionální hráče pokeru.”

Veronika Ročková

Veronika objevila lásku k cukrařině ve svých třinácti letech, kdy si po vzoru pořadu Božské dorty od Markéty upekla první potahovaný dort. Sladká kuchyně se jí stala vášní a sladkým pokušením, které ji provází dodnes. A ačkoliv má místo gastronomie vystudovanou marketingovou komunikaci, má na kontě spolupráci například se značkou Tchibo, několik dílů pořadu Kluci v akci nebo pracovní zkušenost z cukrárny restaurace na zámku Chateau St. Havel. Na cukrařině ji nejvíce baví možnost dělat druhým radost, protože přeci není krásnějšího pohledu než na dojatou nevěstu nebo nadšeného malého oslavence.

Jana Horešovská

Jana je duší cestovatelka, procestovala snad půl světa. Nakonec se však vrátila zpět do Čech, a to především kvůli dobrému jídlu. Vybudovala svůj úspěšný obchod s kvalitním a chutným sortimentem jídla, věnuje se cateringovým službám a počet svateb, na které připravovala občerstvení, tak to už jen tak nespočítá. Jak říká Jana – láska k jídlu nezná hranice V Chefparade ji potkáte na sladkých kurzech, kurzech na statku i na firemních akcích.

Jan Hajný

Jan je odborníkem v oblasti kuchařské artistiky a reklamního food stylingu. Především je ale výborný sushiman. Při své práci ve škole vaření Chefparade využívá mnohaletých zkušeností z praxe a také z účasti na gastronomických soutěžích, kde se mu podařilo získat více než 17 medailí. Za největší úspěch považuje zlatou medaili z kuchařské světové olympiády. Jeho skvělou práci si můžete prohlédnout a objednat na jeho webu foodartist.cz
V Chefparade se s ním můžete setkat na kuchařských kurzech sushi, ryb i masa.

Aida

Aida je v týmu Chefparade nováček. Potkat se s ní můžete na jejím jedinečném kurzu "Balkánská kuchyně". Během pár minut na jejím kurzu budete mít dojem, že jste se ocitli u moře v její rodné zemi.

Aida vás svým šarmem pohltí a vy nebudete vědět, zda se soustředit na vaření nebo na její vyprávění.

Aida je původem z města Banja Luka z Bosny a Hercegoviny. Do České republiky utekla před válko za přáteli. I přes to, že nechtěla žít mimo domov, sourozence a přátele, nyní je v Čechách již 30 let. Má zde již 14 let svůj obchod, jak sama říká – obchod s duší. Kdokoliv přijde, tak se rád vrací. Miluje balkánskou kuchyň. Do Čech dováží originální produkty z celé bývalé Jugoslávie.

 

Lukáš Jeništa

Lukáš se specializuje na středomořskou kuchyni, má dlouholeté zkušenosti s cateringem, pracuje jako šéfkuchař v nadnárodní společnosti a zdokonaloval se také na svých cestách po světe. Účastní se nejrůznějších gastronomických festivalů a na GCHP – USA Fall Tour 2015 působil jako Global Chef za celou Českou republiku.
Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat na kuchařských kurzech masa, italské a francouzské kuchyně, mořských plodů.

Jan Křídlo

Honza spolupracuje s Chefparade již více než 5 let. Hned po škole se vydal na cestu klasického kuchaře, časem ale zjistil, že být zavřený celý den v kuchyni není to, o čem vždy snil. Proto se vydal vlastní, zábavnější cestou, a vaření se stalo nejen jeho prací, ale i koníčkem. Honzu jste mohli potkat v Chefparade Foodtrucku, ve kterém procestoval celou Českou republiku i další státy. Neusíná na vavřínech a stále se učí, abyste na jeho kuchařských kurzech měli co nejčerstvější informace ze světa gastronomie. V současnosti pracuje v Pražském bistru Dish, které se specializuje na hamburgery a které získalo v tomto odvětví již mnoho ocenění.

Jan Rambousek

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky prvního vysílání soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři. „Proč“ – to je cesta, kterou se Honza vydal. Pokud se chcete na kurzech vaření dozvědět třeba proč cibuli dlouho trvá, než zhnědne a jen se otočíte, je připálená, proč kvasinky vyrobí kypré těsto a ne alkohol, potom jsou jeho kurzy vaření pro vás ty pravé!

Jiří Krákora

Jirka má za sebou bohaté zkušenosti z gastronomie. Už jeho otec provozoval restauraci a Jirka se proto odmala v tomto prostředí pohyboval. Vyučil se kuchařem/číšníkem a praxi měl v prvotřídních podnicích v Praze, Karlových Varech, nebo Českém Krumlově. V Českém Krumlově si nakonec otevřel svojí vlastní restauraci s penzionem, kterou provozoval dlouhá léta. Během svých gastronomických toulek se vyprofiloval na odborníka v grilování, přípravu steaků z jihoamerických stařených mas a mexickou kuchyni. Vzhledem ke svým manažerským zkušenostem má u nás v Chefparade na starosti, kromě kurzů, i provoz našeho Chefparade statku v Sukoradech. Pokud si na statku uspořádáte jakoukoliv akci, tak ho tam rozhodně potkáte.

Olga Pavlíková

Olga je původně zdravotní sestra, která se stala milovnicí thajské kuchyně, chilli a cestování. Svoji kariéru započala prací v thajské restauraci na Palmovce po boku thajského šéfkuchaře Saka. Působila v restauraci Bangkok (nyní Café Buddha), která v roce 2012 vyhrála ocenění Thai Select za autentickou thajskou restauraci. V roce 2014 na pozvání thajské ambasády vycestovala na festival v Bangkoku a nasbírala během něj spoustu nových zkušeností.

V současné době se jako šéfkuchařka věnuje přípravě sushi v Sushitime a vyučuje thajskou kuchyni na kurzech vaření v Chefparade.

Michal Černý

Michal hned po absolvování Školy gastronomie a cestovního ruchu odjel na půlroční zkušenou do Irska. Po návratu si dodělal maturitu a začal vařit v pražských restauracích. Prošel podniky jako Botel Admiral, Cihelna La Familia, Lindner Hotel Prague Castle a právě teď působí v hotelu Seven Days. Zaměřuje se hlavně na českou a italskou kuchyni a úpravu masa a ryb.
Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat hlavně na firemních akcích a outdoorech.

Vladimír Palička

Vladimír pochází z Ostravska, kde vystudoval hotelovou školu. V době studia měl řízenou kuchařskou praxi v Itálii a Francii. Po ukončení studia odjel pracovat do Irska a Anglie, později působil jako kuchař také na blízkém východě. Po návratu začal znovu studovat, a to na právnické fakultě.
Specializuje se na českou – staročeskou kuchyni a vaření s dětmi. Od roku 2010 spolupracuje s naší školou vaření, setkat se sním, můžete zejména na firemních akcích a kurzech pro děti. Vladimír je zakladatelem juniorského kuchařského teamu justcook.cz a majitelem youtube kanálu justcook-cz.

Johana Svoboda

Shoshana - Johana miluje vaření izraelské kuchyně, objevování orientálních koření a chutí. V roce 2021 založila na instagramu blog shoshana.taste, kde sdílí recepty a tipy. Od té doby pořádá kurzy vaření a připravuje catering na oslavy. Všechny recepty jsou košer.

Tomáš Turek

Tomáš se vyučil v hotelech Parkhotel a Intercontinental. Poté nastoupil do restaurace Expo 58, kde měl tu čest pracovat s lidmi, kteří pro tuto restauraci získali zlatou medaili za gastronomii na světové výstavě Expo 1958 v Bruselu. Měl to štěstí, že se mohl podílet jako šéfkuchař na otevření první restaurace Ambiente The living restaurant v Mánesově ulici. Jako hlavní šéfkuchař Ambiente Group se zapojil do otevření dalších Ambiente restaurací v Americké ulici v Praze, v Liberci a v Celetné ulici. Tam to byla Pasta-Fresca Restaurant. Vedle těchto restaurací pracoval také na společném projektu Ambiente a Staropramenu, Potrefená HUSA. Několik let působil jako šéfkuchař v restauraci Le Café Colonial, která byla zaměřena na francouzskou kuchyni a kuchyně francouzských kolonií. Po návštěvě Brazílie se jako šéfkuchař podílel na otevření restaurace Brasileiro ve Slovanském domě. V době svého působení v restauraci La Bodeguita del Medio ve Skopji zaučiloval makedonské kuchaře, se kterými otevřel restauraci La Bodeguita del Medio v Makedonii. Naposledy absolvoval kuchařský kurz thajské kuchyně v Bangkoku.

Gabriela Ochová

Gabriela žije v Praze, ale její srdce bije pro Řecko, kde sbírá inspiraci pro svůj blog na Instagramu, na kterém se dělí nejenom o své zážitky, ale i o své ručně malované hrnky, jak jinak než, s řeckými motivy. Ráda se tam každý rok vrací načerpat energii a hlavně ochutnávat místní překvapivě jednoduchou a chutnou kuchyni, kdy k vykouzlení úžasných chutí stačí jen pár surovin. Doma pak ráda připravuje řecké dobroty pro své přátelé a rodinu. Měla možnost zúčastnit se jako amatérský kuchař Street food festivalu u klubu Cross s projektem Kali Orexi (překl. Dobrou chuť), kde její souvlaki/manouri pita slavila úspěch. Hlavně ale, když se řekne řecké jídlo, znamená to pro ni dlouhé sezení s přáteli nad sklenkou retsiny, degustování dobrot z různých talířků z prostřed stolu a v pozadí znějící tóny bouzouki.

Honza Juna

V Turecku Honza strávil celý rok. Země i její lidé mu učarovali. To byl hlavní důvod, proč začal psát na svoji doménu www.turecko.cz o všem, co se tohoto zajímavého regionu týká. Ale jako člověku mlsnému, který ochutnal vynikající tureckou kuchyni v Česku některá jídla chyběla. Začal proto hledat recepty a zkoušet jejich přípravu. Nejdříve recepty jednodušší, které ovšem rodině tak zachutnaly, že začal rozšiřovat svůj repertoár o pořádné pecky.Dnes je schopen připravit kompletní turecké menu s velkým výběrem jídel od předkrmů po dezerty. Původem "ajťák" vaří pro potěšení své a svého okolí. Nyní máte mimořádnou příležitost si autentickou tureckou kuchyni uvařit spolu s ním. Za svůj největší kuchařský úspěch považuje to, že má stále všech deset prstů na rukách :-)

Václav Říha

Václav se věnuje gastronomii už od svých patnácti let. V roce 2012 se zúčastnil první kulinářské televizní show MasterChef, kde se umístil v top 10. Pracoval v restauracích jako je La Provence, Kampapark a Zdeněk´s Oyster Bar. Tři roky vedl svou restauraci Marina Kolín a cateringovou firmu. Jeho velkým koníčkem je však škola vaření, které se poslední roky intenzivně věnuje.

Matvej Zevajev

Matvej Zevajev a je vášnivým milovníkem rybí gastronomie, zejména mořských ryb a mořských plodů. Před pěti lety začal pracovat s rybami profesionálně v restauraci WineFood jako prodejce a filetář ryb. Následně nastoupil do restaurace Blue Fjord, kde pracoval na většině pozic, včetně filetování a příprava ryb, teplé i studené kuchyně. Během kurzu Vás překvapí neuvěřitelnou znalostí o mořských rybách, o jejich chování, nebo původu. Kromě tohoto má vzdělání z Pedagogické univerzity a proto pro něj není problémem vystupovat před lidmi a zkušenosti jim předat. Pracoval s běžnými rybami, jako jsou losos, tuňák, pražma, nebo mořský vlk, zárověň i s méně známými druhy, například mořským ďasem, parmicí, ostnatcem, chňapalem, papouščí rybou nebo kanicí. V neposlední řadě má zkušenosti i s chobotnicemi, slávkami, krevetami, humry, kraby, svatojakubkami a desítkami druhů ústřic.

Kevin Ngu

Kevin Ngu působil několik let v České republice v restauraci Sasazu, která je zaměřená na fusion kuchyni pěti technik asijského vaření – Sambal, Otak Otak, Flame, Roti a Tai-Tai Gril, pod vedením šéfkuchaře Sahafa Satabaye. Po ukončení svého působení v Sasazu se přesunul do berlínské asijské restaurace Nithan Thai, která patří mezi vyhlášené berlínské asijské podniky. Nyní můžete Kevina potkat v restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Stiffta. Kevin vaří srdcem, připravuje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň se nebrání kombinaci s kuchyní evropskou.

Ladislav Výtisk

Someliér s vlastním degustačním sklípkem na Moravě, který se přes lásku k moravskému vínu dostal za víny do vybraných krajin světa a některé si hodně oblíbil. Cestovatelské degustace vín z Libanonu, Maroka, Vietnamu, Jordánska, Gruzie, regionů Itálie, Rakouska nebo Maďarska ho přivedly na myšlenku nabídnout na degustacích párování vína s regionální gastronomií, spolu se zážitky a poznatky z cest.
K nejoblíbenějším kuchyním patří ta Blízkého východu – Izrael, Libanon, jihovýchodní Asie – Vietnam a Gruzie. Ač bez gastronomického vzdělání, ale o to s větším nadšením a zapálením, ale zejména s osobními zkušenostmi z lokálních kuchyní, vám na kurzech předá dovednosti, které za léta cestování nasbíral.

Eva Wolfová

Cukrářka Eva je vášnivá odbornice, která si po odstěhování z Prahy splnila svůj sen a otevřela cukrárnu Wolfina na Petrově. Sleduje současné trendy, ale její srdce patří OLD SCHOOL výrobkům, jako jsou třeba punčové řezy :-) Na jejích sladkých kurzech se naučíte a vyzkoušíte to nejlepší z klasiky, zároveň ale přivoníte k nejnovějším trendům. Poznáte, že, jemnost sítka, typ teploměru, nebo velikost formy jsou jedny z nejdůležitějších veličin pro dokonalý výrobek. Její makronky vás ohromí precizností a dokonalou chutí. Má dvě životní vášně. Cukrařinu a chovatelství pejsků. Obojímu se věnuje na maximum a se sladkou částí se s vámi ráda podělí. Věří v moudro a v to, že kdo miluje zvířata, miluje i lidi.

Lucie Schwambergerová

Lucie Schwambergerová je mladá a talentovaná cukrářka, která vyniká svým usměvavým přístupem a výjimečnými dovednostmi. Její výukové hodnocení v oboru cukrářství se drží na jedničkách, což odráží její závazek k perfekci. Na Instagramu Dorty od Luckyprezentuje své umění ve vytváření lahodných dortů, které lákají klienty k objednávkám.
Lucie je také aktivním podporovatelem farmářských trhů a místních akcí ve svém městečku, což ukazuje na její vášeň pro komunitu. Její cit pro podporu místních událostí je zjevný a vytváří pozitivní vazby s okolím.
V roce 2024 se Luciin sen stává skutečností, když otevírá svou vlastní cukrárnu, která nejen provoní město svými lahodnými dezerty, ale také nabídne dokonalou kávu. S touto novou kapitolou v jejím životě přináší do své komunity nejen sladké pochoutky, ale i teplé a přátelské prostředí.

Waliyah Rashidová

Již třináct let se věnuje indicko-pákistánské kuchyni, kterou objevila díky svému pákistánskému partnerovi. Ten dováží koření a prémiovou basmati rýži přímo z Indie a Pákistánu. Zásobují většinu indických restaurací, což ji postupně přivedlo do jejich kuchyní ke kuchařům. Od nich se naučila vařit nejen klasická restaurační jídla plná lahodných krémových omáček, ale také jejich vlastní domácí pokrmy, které si vaří pro sebe tak, jak se je naučili ve své domovině. Tato jídla nenajdete na žádném jídelním lístku. Má velmi ráda také domácí pákistánskou kuchyni, kterou ji naučila její švagrová – Pákistánka. Kromě správy e-shopu s indickými potravinami zajišťuje dovoz basmati rýže a napsala dvě beletristické kuchařky s názvem Život s chutí kari.

Anna Charvátová

Anička pracuje jako učitelka v mateřské škole. Dříve několik let trénovala děti v oddíle atletiky, má tedy velmi kladný vztah k dětem, a proto se s ní nejčastěji potkáte právě na kurzech vaření pro děti. Ke gastronomii se dostala jako amatér, kdy již od malička ráda vařila se svou maminkou, od které získala spoustu základních zkušeností. Ráda objevuje nové recepty a zkouší různé světové kuchyně. Sushi jí okouzlilo od první chvíle, kdy ho před lety poprvé viděla, ochutnala a připravovala. Nejraději vaří pro svou rodinu a přátele. Mezi její speciality se rychle vyšplhalo právě sushi, které připravuje již řadu let v nejrůznějších podobách a modifikacích.

Chefparade 

Pokud je u vámi vybraného kurzu vaření uvedený kuchař Chefparade, stále ještě pracujeme na tom, abychom pro vás zajistili toho nejvhodnějšího.

Náš tým šikovných kuchařů neustále rozšiřujeme a hledáme nové lektory. Chcete se k nám přidat? Pošlete nám životopis na rezervace@chefparade.cz.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 9 tisíc kurzů vaření.

Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.