Kuchaři

Tereza Tichá

Tereza se narodila v Praze, ale již jako dvouletá se přestěhovala do Španělska, kde žila dlouhou dobu. Tato úžasná jižní země ji přirostla k srdci natolik, že se tam i teď pravidelně vrací. Procestovala celé Španělsko a měla tak možnost načerpat inspiraci, co se gastronomie týče. Miluje vaření a nejraději vaří pro svou rodinu a přátele. Měla možnost se setkat s předními českými šéfkuchaři a získat od nich spoustu rad a zkušeností.

Zdeněk Suchý

Zdeněk je nováček v našem týmu, je to milovník cestování, hudby a gastronomie. Od cateringu a grilování pro kamarády a rodinu se jako amatér bez kuchařského vzdělání svým nadšením vypracoval až k nám. Často ho můžete potkat, jak se prochází po rakouských kopcích, nebo zdolává sjezdovky na ledovci Mölltal. V Chefparade pracuje na firemních akcích a nově také vede kurzy přípravy burgerů.

Tereza Tišler Švarcbach

Tereza sice pracuje jako projektová a produktová manažerka v IT, ale velkou část volného času tráví posledních 12 let v kuchyni. Experimentuje s recepty a ingrediencemi z celého světa, ale její největší láskou je Asie, především Vietnam, a nebo taky nám bližší Itálie. V posledních letech nárazově spolupracovala na vietnamských kurzech vaření, pop-up akcích a svatebním cateringu. Její další vášní je cestování, procestovala už velkou část světa včetně celého Vietnamu od severu k jihu. Na jejích kurzech vám nasdílí její roky zdokonalované recepty, nadšení pro vaření, ale i zážitky a poznatky z cest.

Ladislav Floreán

Ladislav Floreán je přes svůj mladý věk (24 let) šéfkuchařem s bohatými zkušenostmi z nejlepších restaurací v Evropě. Práci dělá s nadšením, které společně se skvělým jídlem podává svým hostům. Pracoval v restauracích, jako jsou The Clove Club a Fat Duck ve Velké Británii, Silvio Nickol Gourmet Restaurant ve Vídni, či Field v Praze a také v restauracích nadnárodních hotelových řetězců Radisson Blu, Maritime či Intercontinental.

Veronika Ročková

Veronika objevila lásku k cukrařině ve svých třinácti letech, kdy si po vzoru pořadu Božské dorty od Markéty upekla první potahovaný dort. Sladká kuchyně se jí stala vášní a sladkým pokušením, které ji provází dodnes. A ačkoliv má místo gastronomie vystudovanou marketingovou komunikaci, má na kontě spolupráci například se značkou Tchibo, několik dílů pořadu Kluci v akci nebo pracovní zkušenost z cukrárny restaurace na zámku Chateau St. Havel. Na cukrařině ji nejvíce baví možnost dělat druhým radost, protože přeci není krásnějšího pohledu než na dojatou nevěstu nebo nadšeného malého oslavence.

Jana Horešovská

Jana je duší cestovatelka, procestovala snad půl světa. Nakonec se však vrátila zpět do Čech, a to především kvůli dobrému jídlu. Vybudovala svůj úspěšný obchod s kvalitním a chutným sortimentem jídla, věnuje se cateringovým službám a počet svateb, na které připravovala občerstvení, tak to už jen tak nespočítá. Jak říká Jana – láska k jídlu nezná hranice V Chefparade ji potkáte na kurzu I love Burgers nebo také na firemních akcích.

Jan Hajný

Jan je odborníkem v oblasti kuchařské artistiky a reklamního food stylingu. Především je ale výborný sushiman. Při své práci ve škole vaření Chefparade využívá mnohaletých zkušeností z praxe a také z účasti na gastronomických soutěžích, kde se mu podařilo získat více než 17 medailí. Za největší úspěch považuje zlatou medaili z kuchařské světové olympiády. Jeho skvělou práci si můžete prohlédnout a objednat na jeho webu foodartist.cz
V Chefparade se s ním můžete setkat na kuchařských kurzech sushi, ryb i masa.

Monika Křemenová

Monika s oblibou říká, že ještě před pár lety neuměla ani bábovku a nyní je cukrařina její život. Původně má ekonomické vzdělání a pracovala spoustu let jako kancelářská “myš”. Z kancelářské židle se časem přesunula k mixéru, což se stalo nejenom koníčkem, ale hlavně také prací. Monika má svoji značku Domácí pečeníčko, která se zabývá zakázkovou výrobou dortů a především makronek. Těm také věnovala 3 roky během kterých se je snažila poznat a vypilovat k dokonalosti – což se povedlo, nyní jich má na svém kontě již desetitisíce úspěšně upečených.
Podívat se na její krásné výtvory můžete třeba na Facebooku "Domácí pečeníčko"

Aida

Aida je v týmu Chefparade nováček. Potkat se s ní můžete na jejím jedinečném kurzu "Dobro došli u Aidy". Během pár minut na jejím kurzu budete mít dojem, že jste se ocitli u moře v její rodné zemi.

Aida vás svým šarmem pohltí a vy nebudete vědět, zda se soustředit na vaření nebo na její vyprávění.

Aida je původem z města Banja Luka z Bosny a Hercegoviny. Do České republiky utekla před válko za přáteli. I přes to, že nechtěla žít mimo domov, sourozence a přátele, nyní je v Čechách již 30 let. Má zde již 14 let svůj obchod, jak sama říká – obchod s duší. Kdokoliv přijde, tak se rád vrací. Miluje balkánskou kuchyň. Do Čech dováží originální produkty z celé bývalé Jugoslávie.

Lukáš Jeništa

Lukáš se specializuje na středomořskou kuchyni, má dlouholeté zkušenosti s cateringem, pracuje jako šéfkuchař v nadnárodní společnosti a zdokonaloval se také na svých cestách po světe. Účastní se nejrůznějších gastronomických festivalů a na GCHP – USA Fall Tour 2015 působil jako Global Chef za celou Českou republiku.
Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat na kuchařských kurzech masa, italské a francouzské kuchyně, mořských plodů.

Jan Křídlo

Honza spolupracuje s Chefparade již více než 5 let. Hned po škole se vydal na cestu klasického kuchaře, časem ale zjistil, že být zavřený celý den v kuchyni není to, o čem vždy snil. Proto se vydal vlastní, zábavnější cestou, a vaření se stalo nejen jeho prací, ale i koníčkem. Honzu jste mohli potkat v Chefparade Foodtrucku, ve kterém procestoval celou Českou republiku i další státy. Neusíná na vavřínech a stále se učí, abyste na jeho kuchařských kurzech měli co nejčerstvější informace ze světa gastronomie. V současnosti pracuje v Pražském bistru Dish, které se specializuje na hamburgery a které získalo v tomto odvětví již mnoho ocenění.

Jan Rambousek

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky prvního vysílání soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři. „Proč“ – to je cesta, kterou se Honza vydal. Pokud se chcete na kurzech vaření dozvědět třeba proč cibuli dlouho trvá, než zhnědne a jen se otočíte, je připálená, proč kvasinky vyrobí kypré těsto a ne alkohol, potom jsou jeho kurzy vaření pro vás ty pravé!

Jiří Krákora

Jirka má za sebou bohaté zkušenosti z gastronomie. Už jeho otec provozoval restauraci a Jirka se proto odmala v tomto prostředí pohyboval. Vyučil se kuchařem/číšníkem a praxi měl v prvotřídních podnicích v Praze, Karlových Varech, nebo Českém Krumlově. V Českém Krumlově si nakonec otevřel svojí vlastní restauraci s penzionem, kterou provozoval dlouhá léta. Během svých gastronomických toulek se vyprofiloval na odborníka v grilování, přípravu steaků z jihoamerických stařených mas a mexickou kuchyni. Vzhledem ke svým manažerským zkušenostem má u nás v Chefparade na starosti, kromě kurzů, i provoz našeho Chefparade statku v Sukoradech. Pokud si na statku uspořádáte jakoukoliv akci, tak ho tam rozhodně potkáte.

Olga Pavlíková

Olga je původně zdravotní sestra, která se stala milovnicí thajské kuchyně, chilli a cestování. Svoji kariéru započala prací v thajské restauraci na Palmovce po boku thajského šéfkuchaře Saka. Působila v restauraci Bangkok (nyní Café Buddha), která v roce 2012 vyhrála ocenění Thai Select za autentickou thajskou restauraci. V roce 2014 na pozvání thajské ambasády vycestovala na festival v Bangkoku a nasbírala během něj spoustu nových zkušeností.

V současné době se jako šéfkuchařka věnuje přípravě sushi v Sushitime a vyučuje thajskou kuchyni na kurzech vaření v Chefparade.

Michal Černý

Michal hned po absolvování Školy gastronomie a cestovního ruchu odjel na půlroční zkušenou do Irska. Po návratu si dodělal maturitu a začal vařit v pražských restauracích. Prošel podniky jako Botel Admiral, Cihelna La Familia, Lindner Hotel Prague Castle a právě teď působí v hotelu Seven Days. Zaměřuje se hlavně na českou a italskou kuchyni a úpravu masa a ryb.
Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat hlavně na firemních akcích a outdoorech.

Vladimír Palička

Vladimír pochází z Ostravska, kde vystudoval hotelovou školu. V době studia měl řízenou kuchařskou praxi v Itálii a Francii. Po ukončení studia odjel pracovat do Irska a Anglie, později působil jako kuchař také na blízkém východě. Po návratu začal znovu studovat, a to na právnické fakultě.
Specializuje se na českou – staročeskou kuchyni a vaření s dětmi. Od roku 2010 spolupracuje s naší školou vaření, setkat se sním, můžete zejména na firemních akcích a kurzech pro děti. Vladimír je zakladatelem juniorského kuchařského teamu justcook.cz a majitelem youtube kanálu justcook-cz.

Alžběta Benešová

Máma čtyř, nadšená cukrářka a pekařka. Pečení se začala věnovat před deseti lety jako koníčku po večerech. Uchvátilo ji však natolik, že se na poslední mateřské rozhodla pověsit dosavadní kariéru v nadnárodní přepravní společnosti na hřebík, vystudovala cukrařinu a předává své zkušenosti a lásku k pečení dalším. Věnuje se pečení z kvasu i droždí, sladkému i slanému, dortům i dezertům. Její tvorbu a recepty můžete sledovat na instagramovém profilu @morethanmyhobby

Johana Svoboda

Shoshana - Johana miluje vaření izraelské kuchyně, objevování orientálních koření a chutí. V roce 2021 založila na instagramu blog shoshana.taste, kde sdílí recepty a tipy. Od té doby pořádá kurzy vaření a připravuje catering na oslavy. Všechny recepty jsou košer.

Tomáš Turek

Tomáš se vyučil v hotelech Parkhotel a Intercontinental. Poté nastoupil do restaurace Expo 58, kde měl tu čest pracovat s lidmi, kteří pro tuto restauraci získali zlatou medaili za gastronomii na světové výstavě Expo 1958 v Bruselu. Měl to štěstí, že se mohl podílet jako šéfkuchař na otevření první restaurace Ambiente The living restaurant v Mánesově ulici. Jako hlavní šéfkuchař Ambiente Group se zapojil do otevření dalších Ambiente restaurací v Americké ulici v Praze, v Liberci a v Celetné ulici. Tam to byla Pasta-Fresca Restaurant. Vedle těchto restaurací pracoval také na společném projektu Ambiente a Staropramenu, Potrefená HUSA. Několik let působil jako šéfkuchař v restauraci Le Café Colonial, která byla zaměřena na francouzskou kuchyni a kuchyně francouzských kolonií. Po návštěvě Brazílie se jako šéfkuchař podílel na otevření restaurace Brasileiro ve Slovanském domě. V době svého působení v restauraci La Bodeguita del Medio ve Skopji zaučiloval makedonské kuchaře, se kterými otevřel restauraci La Bodeguita del Medio v Makedonii. Naposledy absolvoval kuchařský kurz thajské kuchyně v Bangkoku.

Gabriela Ochová

Gabriela žije v Praze, ale její srdce bije pro Řecko, kde sbírá inspiraci pro svůj blog na Instagramu, na kterém se dělí nejenom o své zážitky, ale i o své ručně malované hrnky, jak jinak než, s řeckými motivy. Ráda se tam každý rok vrací načerpat energii a hlavně ochutnávat místní překvapivě jednoduchou a chutnou kuchyni, kdy k vykouzlení úžasných chutí stačí jen pár surovin. Doma pak ráda připravuje řecké dobroty pro své přátelé a rodinu. Měla možnost zúčastnit se jako amatérský kuchař Street food festivalu u klubu Cross s projektem Kali Orexi (překl. Dobrou chuť), kde její souvlaki/manouri pita slavila úspěch. Hlavně ale, když se řekne řecké jídlo, znamená to pro ni dlouhé sezení s přáteli nad sklenkou retsiny, degustování dobrot z různých talířků z prostřed stolu a v pozadí znějící tóny bouzouki.

Honza Juna

V Turecku Honza strávil celý rok. Země i její lidé mu učarovali. To byl hlavní důvod, proč začal psát na svoji doménu www.turecko.cz o všem, co se tohoto zajímavého regionu týká. Ale jako člověku mlsnému, který ochutnal vynikající tureckou kuchyni v Česku některá jídla chyběla. Začal proto hledat recepty a zkoušet jejich přípravu. Nejdříve recepty jednodušší, které ovšem rodině tak zachutnaly, že začal rozšiřovat svůj repertoár o pořádné pecky.Dnes je schopen připravit kompletní turecké menu s velkým výběrem jídel od předkrmů po dezerty. Původem "ajťák" vaří pro potěšení své a svého okolí. Nyní máte mimořádnou příležitost si autentickou tureckou kuchyni uvařit spolu s ním. Za svůj největší kuchařský úspěch považuje to, že má stále všech deset prstů na rukách :-)

Václav Říha

Václav se věnuje gastronomii už od svých patnácti let. V roce 2012 se zúčastnil první kulinářské televizní show MasterChef, kde se umístil v top 10. Pracoval v restauracích jako je La Provence, Kampapark a Zdeněk´s Oyster Bar. Tři roky vedl svou restauraci Marina Kolín a cateringovou firmu. Jeho velkým koníčkem je však škola vaření, které se poslední roky intenzivně věnuje.

Aco Lukić

Aco je z Bosny, z města, které se jmenuje Brčko. Do Česka se přestěhoval před 3 lety. V Praze pracuje jako učitel zeměpisu na základní škole. Je jeden z finalistů soutěže MasteChef Česko 2022, kde měl možnost se setkat s nejlepšími českými šéfkuchaři a získat od nich spoustu rad a zkušeností a pracovat s luxusními surovinami. Vaří od malička, poprvé se v kuchyni objevil, když mu bylo 5 let a od té doby je tam pořád. Jeho dětství jsou balkánské chutě a ty miluje až dodnes a věnuje se jim. Jeho láska je cukrařina a pečení, ale ani nůž a vařečka mu nejsou cizí.

Petra Krajčinovič

Petra je finalistka MasterChef Česko 2022. Miluje jídlo! A ještě víc miluje vaření. Když nevaří, tak na jídlo myslí, nebo ho jí. Vaří od sedmi let a to je sakra dlouho. A dnes už tvoří vlastní recepty kde prim hraje většinou maso. Připravuje jídla pro své klienty podle principu FIT a FRESH. Lektoruje kurzy vaření, osobního rozvoje a FIT a FRESH životního konceptu. Se svým parťákem z MasterChef Česko vás naučí všechny highlighty z MasterChefa. Na dětském kurzu si pak děti užjí překvapení z bedýnky :-)

Matvej Zevajev

Matvej Zevajev a je vášnivým milovníkem rybí gastronomie, zejména mořských ryb a mořských plodů. Před pěti lety začal pracovat s rybami profesionálně v restauraci WineFood jako prodejce a filetář ryb. Následně nastoupil do restaurace Blue Fjord, kde pracoval na většině pozic, včetně filetování a příprava ryb, teplé i studené kuchyně. Během kurzu Vás překvapí neuvěřitelnou znalostí o mořských rybách, o jejich chování, nebo původu. Kromě tohoto má vzdělání z Pedagogické univerzity a proto pro něj není problémem vystupovat před lidmi a zkušenosti jim předat. Pracoval s běžnými rybami, jako jsou losos, tuňák, pražma, nebo mořský vlk, zárověň i s méně známými druhy, například mořským ďasem, parmicí, ostnatcem, chňapalem, papouščí rybou nebo kanicí. V neposlední řadě má zkušenosti i s chobotnicemi, slávkami, krevetami, humry, kraby, svatojakubkami a desítkami druhů ústřic.

Kevin Ngu

Kevin Ngu působil několik let v České republice v restauraci Sasazu, která je zaměřená na fusion kuchyni pěti technik asijského vaření – Sambal, Otak Otak, Flame, Roti a Tai-Tai Gril, pod vedením šéfkuchaře Sahafa Satabaye. Po ukončení svého působení v Sasazu se přesunul do berlínské asijské restaurace Nithan Thai, která patří mezi vyhlášené berlínské asijské podniky. Nyní můžete Kevina potkat v restauraci Sia, kde pracuje pod vedením šéfkuchaře Jiřího Stiffta. Kevin vaří srdcem, připravuje tradiční asijskou kuchyni, ale zároveň se nebrání kombinaci s kuchyní evropskou.

Chefparade 

Pokud je u vámi vybraného kurzu vaření uvedený kuchař Chefparade, stále ještě pracujeme na tom, abychom pro vás zajistili toho nejvhodnějšího.

Náš tým šikovných kuchařů neustále rozšiřujeme a hledáme nové lektory. Chcete se k nám přidat? Pošlete nám životopis na rezervace@chefparade.cz.

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně