To nejlepší z řecké kuchyně

Stůl plný barev - tradiční způsob podávání jídel v Řecku.

Chefparade Studia, Praha 7
čtvrtek, 21.3.2024
18:00 - 21:00

Prázdny

To nejlepší z řecké kuchyně

Chefparade Studia, Praha 7
  • čtvrtek 21.3.2024 / 18:00 - 21:00
    Chefparade Studia, Praha 7
6 volných míst
2 990 Kč

To nejlepší z řecké kuchyně

Stůl plný barev - tradiční způsob podávání jídel v Řecku.

Zajímavost z řecké kuchyně je tzv. „Mezze“ nebo také „orektyká“ znamená předkrm nebo jídlo na malý hlad. Nebojte, těch malých jídel jsme Vám připravili takové množství, že vznikne velkolepá hostina. Přijďte o víkendu trochu zpomalit a zažít řeckou kuchyni se vším všudy. Gábina, která Vás kurzem provede, Vám mezi jídly bude o této zemi vyprávět a věříme, že se budete cítit jak na letní dovolené...

Keftedes
luxusní masové kuličky
Pita chleba
tradiční placky
Tyrokafteri

pokrm z fety a jogurtu

Melitzanosalata

delikatese z pečeného lilku

Taramasalata

delikatesa z jiker

Dolmades
plněné vinné listy směsí rýže a citronů

Tzatziky
tradiční pokrm z řeckého jogurtu a okurky

Manouri s višněmi
řecký grilovaný sýr s višněmi a medem

Gabriela žije v Praze, ale její srdce bije pro Řecko, kde sbírá inspiraci pro svůj blog na Instagramu, na kterém se dělí nejenom o své zážitky, ale i o své ručně malované hrnky, jak jinak než, s řeckými motivy. Ráda se tam každý rok vrací načerpat energii a hlavně ochutnávat místní překvapivě jednoduchou a chutnou kuchyni, kdy k vykouzlení úžasných chutí stačí jen pár surovin. Doma pak ráda připravuje řecké dobroty pro své přátelé a rodinu. Měla možnost zúčastnit se jako amatérský kuchař Street food festivalu u klubu Cross s projektem Kali Orexi (překl. Dobrou chuť), kde její souvlaki/manouri pita slavila úspěch. Hlavně ale, když se řekne řecké jídlo, znamená to pro ni dlouhé sezení s přáteli nad sklenkou retsiny, degustování dobrot z různých talířků z prostřed stolu a v pozadí znějící tóny bouzouki.

Gabriela Ochová  I   šéfkuchař kurzu

Jak kurz probíhá

Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.

Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma. 

Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, Pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kuru. A ano, i alkoholické nápoje

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 9 tisíc kurzů vaření

Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý

Nejčastější otázky

1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?

Recenze

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně

Studia Chefparade

Prázdný

Studio Holešovice

Bubenské nábř. 306/13, budova 36
170 00 Praha 7 - Holešovice

 

Statek Chefparade 

Sukorady 31
294 06 Sukorady

 

Prázdny

Mohlo by sa Vám také líbit