Steaky z argentinské svíčkové na STATKU

Zažijte něco netradičního! Přijďte si s námi zavařit z lokálních surovin na čerstvém vzduchu a nasajte atmosféru pohody našeho statku.

Chefparade Statek, Sukorady
Pátek, 10.2.2023
18:00 - 21:00

Prázdny

Steaky z argentinské svíčkové na STATKU

Chefparade Statek, Sukorady
  • pátek 10.2.2023 / 18:00 - 21:00
    Chefparade Statek, Sukorady
10 volných míst
2 990 Kč

Steaky z argentinské svíčkové na STATKU

Zažijte něco netradičního! Přijďte si s námi zavařit z lokálních surovin na čerstvém vzduchu a nasajte atmosféru pohody našeho statku.

Kurz pro labužníky, kteří mají rádi kus pořádného masa a chtějí umět bravurně připravovat steaky! V tomto kurzu budete pracovat s pravou argentinskou svíčkovou, ze které si připravíte tři skvělé chody. Na konci gurmánského večírku se můžete těšit také na dezert se zmrzlinou, slaným karamelem a griliášem.

Kurzy na Statku trvají přibližně 4 hodiny, ale pokud máte pocit, že byste zde chtěli zůstat třeba přes noc, můžete přespat v jedné z našich moderních pohodlných chatek. Podtrženo sečteno - kurz vaření na Statku je skvělou příležitostí, jak se vymanit z každodenní rutiny, osvojit si nové dovednosti a ochutnat vynikající jídlo, které si navíc uvaříte úplně sami.

Cena přespání, neomezené konzumace nealko i alko nápojů a snídaně v podobě švédských stolů, je 1490 Kč (cenu je nutné připočítat k základní ceně kurzu vaření) Ubytování se snídaní si můžete přidat do košíku ZDE

Zní to zajímavě? Tak neváhejte!

Carpaccio ze špičky svíčkové 

s rukolovým pestem, olivovým olejem a hoblinami parmazánu

Steak ze středu svíčkové

s omáčkou z červeného vína, batátové pyré, hráškové výhonky

Stroganoff

hovězí nudličky se smetanou a žampiony

Zmrzlina se slaným karamelem 

a s domácím griliášem

Jirka má za sebou bohaté zkušenosti z gastronomie. Už jeho otec provozoval restauraci a Jirka se proto odmala v tomto prostředí pohyboval. Vyučil se kuchařem/číšníkem a praxi měl v prvotřídních podnicích v Praze, Karlových Varech, nebo Českém Krumlově. V Českém Krumlově si nakonec otevřel svojí vlastní restauraci s penzionem, kterou provozoval dlouhá léta. Během svých gastronomických toulek se vyprofiloval na odborníka v grilování, přípravu steaků z jihoamerických stařených mas a mexickou kuchyni. Vzhledem ke svým manažerským zkušenostem má u nás v Chefparade na starosti, kromě kurzů, i provoz našeho Chefparade statku v Sukoradech. Pokud si na statku uspořádáte jakoukoliv akci, tak ho tam rozhodně potkáte.

Jiří Krákora  I   šéfkuchař kurzu

Jak kurz probíhá

Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste přišli sami bez doprovodu, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak! 

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po uskutečnění vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den.

Co o kurzech říkají jejich účastníci?

Street Food z Vietnamu - Lukáš Neckář.
Skvěle vedený kurz pod vedením šéf kuřaře Lukáše. Kurz jsem si neuvěřitelně užila, excelentní vedení šéfa Lukáše, výborná atmosféra, luxusní a kvalitní jídlo. Vřele doporučuji!

Jitka Reslerova

Dnešní, naprosto pohodové odpoledne na kurzu Itálie pro starší děti, jsme si moc užili. Skvělé jídlo, pohoda i skvělý šéfkuchař. Moc děkujeme. Dárek k Vánocům pro syna byl opravdu dobrý nápad

Martina Psenickova

Zucastnila jsem se kurzu francouzska kuchyne s Honzou Rambouskem. Byla jsem nadsena, Honza ma skvely prednes, znalosti, podava vse zabavnou formou. Z kurzu jsem si odnesla spoustu tipu a skvele jsem si pochutnala.

Iveta Piskackova

Ďakujeme za perfektne strávené popoludnie v príjemnej spoločnosti a so skvelým jedlom. :)
N
a kurze domácej indickej kuchyne sme sa veľa naučili
a určite vyskúšame aj ďalšie kurzy z pestrej ponuky, ktorú Chefparade ponúka! 

Zuzana

Skvelé kurzy, príjemná atmosféra a vynikajúce jedlo.
Zatiaľ som bola na dvoch (španielska kuchyňa, mini pavlovky) a určite neboli posledné.
 
Odporúčam naozaj každému + super aj ako nápad na darček pre niekoho blízkeho. 

Nikola

    Nejčastější otázky

    1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?

    Minutka se u nás nenastavuje, kvalitní vaření vyžaduje čas. Proto naše kurzy trvají tak dlouho, jak je potřeba, aby byly pokrmy dokonalé a vy si mohli připravené jídlo pomalu a s chutí vychutnat. Což obvykle trvá 3 - 3,5 hodiny.

    2. Je potřeba si něco přinést s sebou?

    Kromě dobré nálady už vůbec nic. Všechny suroviny, kuchařská zástěra a nádobí budou u nás připraveny. A pokud si budete chtít odnést domů nějaký ze svých výtvorů, můžete si přinést vlastní krabičku nebo použít naše. Nosit si nemusíte ani zápisník, všechny recepty vám druhý den po skončení kurzu zašleme e-mailem.

    3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?

    Ano, všechny suroviny jsou zahrnuty v ceně kurzu vaření.

    Prázdný
    Prázdný
    Prázdný

    Mohlo by sa Vám také líbit