Mexická kuchyně na STATKU

Mexiko na českém statku žádný problém. Naučte se připravovat nejchutnější mexické speciality a objevte spolu s námi kouzlo této kuchyně...

Sukorady u Mladé Boleslavi
Pátek, 23.1.2026
18:00 - 21:00

Prázdny

Mexická kuchyně na STATKU

Sukorady u Mladé Boleslavi
  • pátek 23.1.2026 / 18:00 - 21:00
    Sukorady u Mladé Boleslavi
Další termíny:
8 volných míst
3 490 Kč

Mexická kuchyně na STATKU

Mexiko na českém statku žádný problém. Naučte se připravovat nejchutnější mexické speciality a objevte spolu s námi kouzlo této kuchyně...

Zažijte něco netradičního! Přijďte si s námi zavařit z lokálních surovin na čerstvém vzduchu a nasajte atmosféru pohody našeho statku

Společně s šéfkuchařem se během kurzu pustíte do mexických specialit, za které by se nemusel stydět ani señor Rodríguez. Sice nebudete vařit v typickém ponču a sombreru, ale dostanete od nás čistou a vyžehlenou zástěru. Poté, co se naučíte šest výtečných jídel a všechny je zvládnete i ochutnat, si večer po kurzu naordinujte i pořádnou siestu.

Cena kurzu zahrnuje i vybraná vína a piva, nealko nápoje, kávu a čaj. Nabídka platí pouze pro účastníka kurzu

Kurz trvá 4 hodiny, můžete si ho ale prodloužit a strávit s námi na statku celou noc! Odjíždět budete až po královské snídani, kterou pro vás připraví jeden z našich šéfkuchařů.

Cena přespání, neomezené konzumace nealko i alko nápojů a snídaně v podobě švédských stolů, je 1490 Kč (cenu je nutné připočítat k základní ceně kurzu vaření) Ubytování se snídaní si můžete přidat do košíku ZDE.

Mexická fazolová polévka
Hustá a aromatická polévka z černých fazolí s česnekem, chilli, římským kmínem a limetkou, servírovaná se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.
Guacamole

Krémové guacamole z avokáda, dochucené limetkou, česnekem, chilli a koriandrem, s jemně nasekanými rajčaty.
Kuřecí Tacos

Šťavnaté kuřecí tacos plněné trhaným masem ochuceným achiote pastou, čerstvou salsou z rajčat a papriček, salátem, balkánským sýrem a zakysanou smetanou, to vše zabalené v teplé kukuřičné tortille.
Pico de gallo salsa

Osvěžující salsa Pico de Gallo z rajčat, cibule, jalapeños, limetky a koriandru, ozvláštněná sladkým mangem.
Hovězí Burritos
Hovězí burritos plněné šťavnatou směsí z mletého masa, fazolí, paprik a jalapeños, zapečené s čedarem a podávané se zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
Smažený banán v tortille s čokoládou
Sladký banán zabalený v pšeničné tortille s nastrouhanou čokoládou, smažený dozlatova.

Jirka má za sebou bohaté zkušenosti z gastronomie. Už jeho otec provozoval restauraci a Jirka se proto odmala v tomto prostředí pohyboval. Vyučil se kuchařem/číšníkem a praxi měl v prvotřídních podnicích v Praze, Karlových Varech, nebo Českém Krumlově. V Českém Krumlově si nakonec otevřel svojí vlastní restauraci s penzionem, kterou provozoval dlouhá léta. Během svých gastronomických toulek se vyprofiloval na odborníka v grilování, přípravu steaků z jihoamerických stařených mas a mexickou kuchyni. Vzhledem ke svým manažerským zkušenostem má u nás v Chefparade na starosti, kromě kurzů, i provoz našeho Chefparade statku v Sukoradech. Pokud si na statku uspořádáte jakoukoliv akci, tak ho tam rozhodně potkáte.

Jiří Krákora  I   šéfkuchař kurzu

Jak kurz probíhá

Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.

Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma. 

Délka kurzu závisí na složitosti menu a samozřejmě také na vašem kuchařském umu :-) Některé pokrmy zvládnete raz dva, jiné si zaslouží trochu více péče a času. Obvykle kurz trvá 3 až 4 hodiny, během kterých stihnete nejen uvařit všechna jídla, ale i v klidu posedět, popovídat si a užít si celý zážitek do posledního sousta.

Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 10 tisíc kurzů vaření.

Nejširší nabídka U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.

Nejčastější otázky

1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?

Recenze

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně

Studia Chefparade

Prázdný

Studio Holešovice

Bubenské nábř. 306/13, budova 36
170 00 Praha 7 - Holešovice

 

Statek Chefparade 

Sukorady 31
294 06 Sukorady

 

Prázdny

Mohlo by sa Vám také líbit