Steaky a omáčky

Milujete kus masa a k tomu se toužíte naučit luxusní omáčky. Tento kurz je přímo pro Vás.

Praha 7 - Holešovice
čtvrtek, 1.5.2025
18:00 - 21:00

Prázdny

Steaky a omáčky

Praha 7 - Holešovice
  • čtvrtek 1.5.2025 / 18:00 - 22:00
    Praha 7 - Holešovice
Další termíny:
1 volné místo
3 490 Kč

Steaky a omáčky

Milujete kus masa a k tomu se toužíte naučit luxusní omáčky. Tento kurz je přímo pro Vás.

Kvalitní kus správně připraveného hovězí je požitek. Co ale pošle jednoduchý steak do rovin toho opravdového gastro zážitku, jsou omáčky. S čtveřicí našich receptů budete hvězdy a samozřejmě nechybí sladká tečka.

Super kurz, skvělá atmosféra

Tento kurz mohu opravdu jen doporučit. To, co se nabízí (a jí!), opravdu stojí za to. Žádná reklama na nějaké výrobky nebo dodavatele, ale praktické návody a rady. Otázky jsou zodpovězeny kvalifikovaně a steaky a omáčky byly božské.

Rib eye s pyré z pečené cizrny a česneku

Šťavnatý Ribeye steak pečený metodou nízké teploty, dokonale opečený na pánvi, podávaný s krémovým pyré z pečené cizrny a česneku, dochucený čerstvou petrželí.

Sous-vide Sirloin

Perfektně připravený sous-vide steak z nízkého roštěnce, šetrně pasterizovaný při nízké teplotě, dochucený máslem, tymiánem a rozmarýnem, následně zprudka opečený pro dokonalou kůrku.

Houbová omáčka

Jemná houbová omáčka ze sušených hub, smetany a tymiánu, dochucená česnekem a octem, ideální ke steakům, těstovinám nebo bramborám.

Pepřová omáčka

Aromatická pepřová omáčka s červeným a portským vínem, redukovaná s hovězím vývarem, tymiánem a nakládaným pepřem, ideální k steakům.

Holandská omáčka

Jemná a krémová omáčka s máslem, bílým vínem, estragonem a vinným octem, ideální k steakům a grilovaným pokrmům.

Silný jus - základ do steakových omáček

Silný hovězí vývar z žeber vařený v tlakovém hrnci s kořenovou zeleninou, bylinkami a kořením pro bohatou chuť a aroma.

Tvarohový mousse s hořkou čokoládou a rumovým piškote

Lehký piškotový dortík zvlhčený rumovou směsí, doplněný nadýchaným tvarohovým krémem s hořkou čokoládou a ozdobený růžovým pepřem.

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky prvního vysílání soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři. „Proč“ – to je cesta, kterou se Honza vydal. Pokud se chcete na kurzech vaření dozvědět třeba proč cibuli dlouho trvá, než zhnědne a jen se otočíte, je připálená, proč kvasinky vyrobí kypré těsto a ne alkohol, potom jsou jeho kurzy vaření pro vás ty pravé!

Jan Rambousek   I   šéfkuchař kurzu

Jak kurz probíhá

Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.

Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma. 

Délka kurzu závisí na složitosti menu a samozřejmě také na vašem kuchařském umu :-) Některé pokrmy zvládnete raz dva, jiné si zaslouží trochu více péče a času. Obvykle kurz trvá 3 až 4 hodiny, během kterých stihnete nejen uvařit všechna jídla, ale i v klidu posedět, popovídat si a užít si celý zážitek do posledního sousta.

Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 10 tisíc kurzů vaření.

Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.

Nejčastější otázky

1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?

Recenze

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně

Studia Chefparade

Prázdný

Studio Holešovice

Bubenské nábř. 306/13, budova 36
170 00 Praha 7 - Holešovice

 

Statek Chefparade 

Sukorady 31
294 06 Sukorady

 

Prázdny

Mohlo by sa Vám také líbit