Gruzínská kuchyně

Možná jste se ještě nesetkali, ale překvapí vás svou chutí, originalitou a nápaditostí...

Praha 7 - Holešovice
Středa, 21.5.2025
18:00 - 21:00

Prázdny

Gruzínská kuchyně

Praha 7 - Holešovice
  • středa 21.5.2025 / 18:00 - 22:00
    Praha 7 - Holešovice
5 volných míst
3 490 Kč

Gruzínská kuchyně

Možná jste se ještě nesetkali, ale překvapí vás svou chutí, originalitou a nápaditostí...

Rozmanitá gruzínská kuchyně nabídne mnoho pokrmů, v kterých se mísí vlivy Evropy a Asie. Nepatří mezi nejzdravější, ale Vaše chuťové buňky Vám to prominou, protože ta chuť za to stojí. V zeleninových jídlech se nejčastěji objevují fazole, lilek, papriky, zelí, květák, řepa či rajčata, takže i vegetariáni mají dveře otevřené. Oblíbenou ingrediencí jsou vlašské ořechy, takže alergici pozor. A nemůžeme zapomenout na proslulá gruzínská vína, která budete mít možnost na kurzu ochutnat. 

Skvělý zážitek

Kurz gruzínské kuchyně jsem si moc užila i v komorním počtu. Úžasná atmosféra, lahodné jídlo a hlavně nadšený a zapálený pan šéfkuchař:))

Shotis puri - lavash

tradiční gruzínský chléb, který má podlouhlý tvar a křupavou kůrku. Lavash je tenký, měkký arménský chléb, který se peče na rozpáleném povrchu a často se používá k balení různých náplní.

Nigvziani badrijani

tradiční gruzínský pokrm z restovaných plátků lilku plněných aromatickou pastou z vlašských ořechů, česneku a koření. Podává se vychlazený a často zdobený zrníčky granátového jablka pro osvěžující kontrast chutí.

Lobio

je tradiční gruzínský pokrm z fazolí, připravovaný s česnekem, cibulí a aromatickým kořením, často dochucený koriandrem. Podává se teplý i studený, doplněný kukuřičným chlebem mchadi nebo nakládanou zeleninou.

Kuře Tapaka

Jarní kuře v aromatické marinádě z rajčatového protlaku, česneku, citronu a gruzínského koření se opéká pod zátěží dozlatova a přelívá voňavým máslovým výpekem. Podává se s naloženou šalotkou, čerstvou zeleninou a pečivem.

"Chačapuri" Khachapuri

tradiční gruzínský chléb plněný sýrem, který se peče dozlatova a podává ještě teplý. Nejznámější variantou je Adžarské chačapuri, které má tvar lodičky s rozpečeným sýrem a vejcem uprostřed.

Matvej Zevajev a je vášnivým milovníkem rybí gastronomie, zejména mořských ryb a mořských plodů. Před pěti lety začal pracovat s rybami profesionálně v restauraci WineFood jako prodejce a filetář ryb. Následně nastoupil do restaurace Blue Fjord, kde pracoval na většině pozic, včetně filetování a příprava ryb, teplé i studené kuchyně. Během kurzu Vás překvapí neuvěřitelnou znalostí o mořských rybách, o jejich chování, nebo původu. Kromě tohoto má vzdělání z Pedagogické univerzity a proto pro něj není problémem vystupovat před lidmi a zkušenosti jim předat. Pracoval s běžnými rybami, jako jsou losos, tuňák, pražma, nebo mořský vlk, zárověň i s méně známými druhy, například mořským ďasem, parmicí, ostnatcem, chňapalem, papouščí rybou nebo kanicí. V neposlední řadě má zkušenosti i s chobotnicemi, slávkami, krevetami, humry, kraby, svatojakubkami a desítkami druhů ústřic.

Matvej ZevajevI   šéfkuchař kurzu

Jak kurz probíhá

Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.

Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma. 

Délka kurzu závisí na složitosti menu a samozřejmě také na vašem kuchařském umu :-) Některé pokrmy zvládnete raz dva, jiné si zaslouží trochu více péče a času. Obvykle kurz trvá 3 až 4 hodiny, během kterých stihnete nejen uvařit všechna jídla, ale i v klidu posedět, popovídat si a užít si celý zážitek do posledního sousta.

Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 10 tisíc kurzů vaření.

Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.

Nejčastější otázky

1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?

Recenze

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně

Studia Chefparade

Prázdný

Studio Holešovice

Bubenské nábř. 306/13, budova 36
170 00 Praha 7 - Holešovice

 

Statek Chefparade 

Sukorady 31
294 06 Sukorady

 

Prázdny

Mohlo by sa Vám také líbit