Po–Pá: 10:00–17:00
Překvapte drahou polovičku Pavlovou <3
Tenhle dezert je lehký jako obláček a zmáknete ho za hodinku a půl. Stihnete se tedy vyšvihnout před drahou polovičkou u Valentýnské večeře.
Ingredience:
• 4 bílky (vejce velikosti M)
• 16 PL cukru krupice
• smetana ke šlehání 40%
• cukr moučka
• ovoce
• 1PL octa
Postup:
Nad párou v nerezové misce šleháme bílky s cukrem krupicí tak dlouho, dokud se krystalky cukru nerozpustí (ideálně ověřit promnutím směsi mezi prsty).
Když se cukr rozpustí, přendáme směs do mixéru, přidáme ocet a šleháme do tuhého sněhu (až se nám po vytažení metly tvoří špičky). Stříkáme cukrářským sáčkem s nerezovou špičkou na plech (lze i lžícemi vytvořit bochánky a uprostřed vytvořit důlek pro šlehačku).
Troubu si předehřejeme na horkovzduch 150 stupňů. Pavlovu lze před upečením posypat cukrovými posypkami. Poté, co vložíme plech s pavlovkami do trouby, snížíme teplotu na 100 stupňů a pečeme cca hodinu až bude na dotek pavlova suchá (uvnitř má být vláčná).
Po vychladnutí na korpusy stříkáme vyšlehanou šlehačku s moučkovým cukrem. Zdobíme ovocem 🙂
Tip: Lze si uvařit z mraženého ovoce rozvar s cukrem, přidat želatinu a zdobit pavlovu i ovocným rozvarem.
Krásného Valentýna <3!
13 let tradice
na českém trhu
130 000 účastníků
kurzů vaření
27 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz