
Tomáš se vyučil v hotelech Parkhotel a Intercontinental. Poté nastoupil do restaurace Expo 58, kde měl tu čest pracovat s lidmi, kteří pro tuto restauraci získali zlatou medaili za gastronomii na světové výstavě Expo 1958 v Bruselu. Měl to štěstí, že se mohl podílet jako šéfkuchař na otevření první restaurace Ambiente The living restaurant v Mánesově ulici. Jako hlavní šéfkuchař Ambiente Group se zapojil do otevření dalších Ambiente restaurací v Americké ulici v Praze, v Liberci a v Celetné ulici. Tam to byla Pasta-Fresca Restaurant. Vedle těchto restaurací pracoval také na společném projektu Ambiente a Staropramenu, Potrefená HUSA. Několik let působil jako šéfkuchař v restauraci Le Café Colonial, která byla zaměřena na francouzskou kuchyni a kuchyně francouzských kolonií. Po návštěvě Brazílie se jako šéfkuchař podílel na otevření restaurace Brasileiro ve Slovanském domě. V době svého působení v restauraci La Bodeguita del Medio ve Skopji zaučiloval makedonské kuchaře, se kterými otevřel restauraci La Bodeguita del Medio v Makedonii. Naposledy absolvoval kuchařský kurz thajské kuchyně v Bangkoku.
Tomáš Turek I šéfkuchař kurzu
Jak kurz probíhá


Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.

Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.

O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)

Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.

Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma.

Délka kurzu závisí na složitosti menu a samozřejmě také na vašem kuchařském umu :-) Některé pokrmy zvládnete raz dva, jiné si zaslouží trochu více péče a času. Obvykle kurz trvá 3 až 4 hodiny, během kterých stihnete nejen uvařit všechna jídla, ale i v klidu posedět, popovídat si a užít si celý zážitek do posledního sousta.

Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.

U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.

All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.

Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 10 tisíc kurzů vaření.

Nejširší nabídka U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.
Nejčastější otázky

- 1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
- 2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
- 3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?
Recenze

Super kurz
Moc jsem si kurz užil, doporučuji.
Super kurz
Neobyčejné
Pro člověka, který v životě neochutnal žádné opravdové asijské jídlo (českou "čínu" nepočítám) byl kurz nejen objevný, ale některými svými pro mě dosud neochutnanými přísadami, překvapivě vynikající. Pod skvělým vedením pak správná kombinace všech ingrediencí způsobila velkou dobrotu a při té vzpomínce, zvláště na Pad Thai Kai, se mi ještě sbíhají sliny. Co se týká organizace kurzu - není co vytknout.
Skvělý kurz!
Tak tohle byl skvělý zážitek! Šéfkuchař Tomáš je neuvěřitelně příjemný člověk, celou dobu nám vše s úsměvem a dobrou náladou vysvětloval, ukazoval, pomáhal. Co moc oceňuji je to, že se nás snažil naučit, co je důležité řešit, a co naopak vůbec - jednoduše, prakticky, tak, abychom to skutečně zvládli všichni doma. Z kurzu si odnáším nejen skvělé tipy a triky do thajské kuchyně, ale i obecně do vaření. Moc díky za perfektní zážitek!
Petr Š
Díky předchozí zkušenosti s kurzy vaření jsem i zde šel plný očekávání a to bylo o5 splněno. Díky týmu Schefparade jsem ztrávil příjemné odpoledne plné zážítků, nových chutí a dovedností. Kurzem nás provázel Jirka . Všechny otázky byly zodpovězeny. Za mě určitě palec nahoru :)
Kuchařský zážitek
Cesta za thajskou klasikou
Kurz opět splnil má očekávání a již nyní se těším na další.
Skvělý zážitek
Kurz jsem si moc užila a odnáším si skvělý zážitek i super rady k vaření. Sešla se nás skvělá parta lidí, výborný šéfkuchař a v kombinaci s dobrým jídlem to prostě byla pecka. Moc doporučuji a děkuji!
Doporučuji
Skvělý zážitek!!!
Cesta za thajskou klasikou
Dobrý den, vše u Vás v kurzu v tom nejlepším slova smyslu, překonalo mé očekávání. Skvělý kuchař, organizace, jídlo se moc povedlo :-). Děkuji!
Neuvěřitelný a krásný zážitek
Nemůžu než jenom chválit, chválit a chválit. Vše začalo už před kurzem díky Barči, která mi vycházela vstříc, pomáhala mi s naplánováním thajské kuchyně na tento vyjímečný narozeninový víkend mého přítele a i když jsem přišla s drobným přáním den před kurzem, vše všechno zorganizovala. Neuvěřitelná ochota a služby, o kterých se dá jen básnit. Tomáš byl neuvěřitelně milý, stále smál, pomáhal nám a měl s námi trpělivost. Úžasný kuchař a také člověk. Celkově se vyvedla atmosféra, všichni jsme měli stejný cíl a myslím, že se vše povedlo. Byla jsem překvapená, jak byla jídla chutná a hlavně rychlá na přípravu. Následné posezení u sklenky vína s pár lidmi, co nespěchali domů včetně Tomáše .... prostě nejde jinak než napsat .... děkuji moc Vám všem z Chefparade, jste neuvěřitelně super :-)
Vřele doporučuji
Strávil jsem večer společně s partou nadšenců, kteří měli stejný zájem jako já a to naučit se uvařit něco nového. Šéfkuchař Tomáš byl skvělý a tak pod jeho vedením měla všechna uvařená jídla vynikající chuť.
Skvělý kurz
Užili jsme si to perfektně.

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný
zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení
šéfkuchaři
se zahraničními
zkušenostmi

Více než 60
kurzů
evropské i světové
kuchyně