Napsali o nás

Přečtěte si, co se o nás píše.
Zážitky, fotky a příběhy vás nenechají chladnými a hladovými.

 

Tipy na letní grilování

Krásné počasí nám umožňuje to, co my Češi naprosto milujeme! Grilování s rodinou nebo s přáteli, kdy si užíváme šťavnaté maso z grilu a zapíjeme jej něčím dobře vychlazeným. 

Tvořili jsme pralinky

Kurz výroby plněných pralinek pořádáme v rámci seriálu vaření s Gurmetem každoročně a pokaždé je o něj velký zájem, stejně jako letos.

Foodparade 2016

Už šestý ročník Foodparade obsadil zámeckou zahradu v Troji. Od rána lákal na pestrou nabídku pokrmů - od Asie až po hovězí kýtu. 

Tak sa vařilo Thajsko

Thajská kuchyně je úžasná záležitost. Její kouzlo jsme vám nabídli poznat na kurzu vaření s Gurmetem už podruhé a setkali jsme se opět s velkým zájmem.

Jak chutná Provence

Počasí se na začátku června překonávalo a teplo
a slunce přímo vnucovaly snění o dovolené. Ta byla pro většinu z nás zatím v nedohlednu, prázdninovou atmosféru nám ale navodil kurz vaření s Chefparade, zaměřený na Provence.

Tip z Chefparade: Brunch

Představte si neděli, kdy vůbec nic nemusíte. Je líné dopoledne, čas pomalu plyne a vy nemáte žádné jiné starosti, než se posadit a vychutnávat si luxus v podobě pohody a dobrého jídla. Brunch je snídaně pokračující až do oběda. A co si na brunch připravit? To vás naučí v novém kurzu ve škole vaření Chefparade.

Škoda nevařit s Martinem Škodou

První kuchařka Škoda nevařit mu vyšla
v sedmnácti letech, teď chystá další.
„Měla by shrnout všechno, co jsem za ty
čtyři roky prožil, co jsem viděl, naučil se.
Budou v ní recepty vhodné pro nejrůznější
akce a setkání. Jídlo přece lidi spojuje,“ říká
Martin Škoda, kuchař amatér, který rád a dobře vaří, dnes už nejen pro sebe a své známé.

Jak jsme připravovali pralinky

Klep, buch a ještě jedna rána. Lektorka
a chocolatierka Eliška Němcová vyklepává z forem pralinky. Jsou dokonalé! Zdá se až neuvěřitelné,že tuhle krásu jsme na čokoládovém kurzu s Chefparade sami vyrobili.

Tým Swiss Cheese připravuje nový kurz pro Chefparade

Představte si neděli, kdy vůbec nic nemusíte. Je líné dopoledne, čas pomalu plyne a vy nemáte žádné jiné starosti, než se posadit a vychutnávat si luxus v podobě pohody a dobrého jídla. Brunch je snídaně pokračující až do oběda. A co si na brunch připravit? To vás naučí v novém kurzu ve škole vaření Chefparade.

Fiestón s Martinem Škodou

Martin Škoda, fanda gastronomie a nejmladší autor kuchařky, se rozhodl uspořádat vlastní kurz vaření, který proběhne v Chefparade! Už v první kuchařce Škoda nevařit, kterou vydal v sedmnácti, propojoval jídlo s hudbou, zábavou, poznáváním a jinak tomu nebude ani teď. Pokud čekáte klidný večer, kde se odvaří spousta sofistikovaných fusion jídel a tím to skončí, radši mrkněte na jiné kurzy, protože Martin chce, abyste se u vaření hlavně bavili.

Všeobecné základy pečení

V dnešní uspěchané době mámy často nemají moc času, aby svoje dcery (i syny) naučily kuchařským základům tak, jak tomu bývalo dřív. Sestavili jsme proto první z kurzů, na kterém začínající kuchaře a kuchařky naučíme hlavní základy. Tentokrát se zaměříme na pečení! Kurz vede Jana Duffková, autorka blogu Popečeníčko.cz. Kurz je určen zejména pro účastnice (a účastníky) od 15 do 19 let. Na své si v něm ale přijde opravdu každý.

Umění přípravy sushi

Dobře připravené sushi je lahůdka, které neodoláme. Vyžaduje správné suroviny,
přesné dodržení postupu i značnou zručnost
a cvik. Všechny taje přípravy japonských rolek
jsme odhalili na kurzu v Chefparade.

Jak na vegetariánské menu?

Je jedno, zda maso milujete. Občas umět připravit pokrm bez něho se rozhodně hodí. Maso je pro náš organizmus poměrně těžko stravitelné, tak proč mu sem tam neodlehčit?

Návrat k české klasike

Pokud se zajímáte o vaření a gastronomii, pravděpodobně už vás neminul nějaký odborný kurz italské kuchyně, sushi nebo úpravy steaků. Co ale vyzkoušet návrat ke kořenům? Jedna z našich předních škol vaření Chefparade nabízí kurz české klasiky, který vás zavede zpátky do kuchyně vašich babiček a oživí lásku k domácí tradici.

Jak se vařili Tapas

Z červnového Gurmetu víme, že španělské tapas jsou pestrou paletou chutí a barev,
a skvěle se hodí na každou party, zejména
v létě. Náš předprázdninový kurz vaření
v Chefparade tak nemohl být o ničem jiném.

Zdravá 5 opět vyhlašuje soutěž

Malí kuchtíci mají opět šanci "tasit vařečky", ceny pro výherce jsou lákavé

Naučte se vařit s odborníky

Vaříte dobře, a přesto je stále co zlepšovat? Milujete ten pocit, když jste pánem vlastní kuchyně? Pak už je jen krůček k tomu stát se opravdovým mistrem. Samouctvím se ale daleko nedostanete, proto to chce se obrátit na odborníky na slovo vzaté. V pražských kuchařských institutech Chefparade si tedy raději zaplaťte školu vaření dle vaší libosti.

Příměstský tábor s vařením podle Chefparade a Světa zdraví

Dopoledne vaření, odpoledne zábava. Vařit budeme dopoledne v Chefparade v Holešovické tržnici v Praze podle zásad zdravé výživy a receptů Světa zdraví.

Vaříme zdravěji

Časopis F.O.O.D. byl i letos partnerem celosvětové akce food revolution day. a jak to dopadlo? posuďte sami.

Tanec v rytmu Jamieho

Dubnový kurz vaření na téma Roztančená kuchyně Jamieho Olivera jsme si užili přesně v jeho stylu: hravě, lehce, chutně a díky skvělému lektorovi Janu Matějkovi  také zábavně a zároveň poučně. Co víc si přát...

Coolinaření s Albertem

Děti z Ústeckého kraje okouzlily porotu českého finále kuchařské soutěže Zdravé 5.

Fingerfood, aneb večírkové speciality

Kurzy vaření v Chefparade pro novou sezonu jsou už vyhlášené a i my v Gurmetu se jich pravidelně účastníme. Těšíme se nejen na ty, které se věnují národním specialitám, ale i na ty tematické.

RAW kuchyně

Nepatří do žádné sekty, netrpí dobrovolně hlady ani nedoufají, že svým způsobem stravování spasí svět. Přesto je spousta lidí považuje za podivíny. Řeč je o vitariánech – příznivcích raw food neboli syrové stravy

Indoor Grilování v Chefparade

Sůl, pepř, čerstvé bylinky a kvalitní olivový olej. To vše stačí na přípravu masa i dalších surovin na
grilování. Oblíbená letní činnost většiny obyvatel Česka prošla během posledních let radikální proměnou.

Vaření pro miminka

Nevíte, jek malé kousky brokolice jsou pro vašeho potomka to pravé? Bojíte se, že mu vaše výtvory nebudou chutnat? Dnes nemusíte hledat cenné rady pouze v kuchařkách nebo na internetu, ale existují už i kurzy vaření pro miminka.

Chutěmi nabitý Vietnam

Kurz vietnamského jídla už jsme pořádali
a byl to hit. Protože se na některé zájemce
nedostalo a protože se pho bo jen tak nepřejíme, rádi jsme si ho s Chefparade zopakovali.

Alkoamarouny

Lahvím maskovaným papírovými pytlíky zvoní hrana. Na rodinnou návštěvu, přednášku, nekonečnou poradu nebo babysitting se mnohem víc hodí alkoželé.

Švédské menu

Chcete mít letos vánoční menu trochu jinak? Vyskoušejte švédskou kuchyni, která je snadná, zdravá a skvěle chutná. A pozor: Švédsko je země rovných domácích prací, proto dnes vaří muž!

Prázdny
Prázdny

Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu

Jedinečný zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti

Zkušení šéfkuchaři
se zahraničními zkušenostmi

Více než 60 kurzů
evropské i světové kuchyně