Zažijte si grilování na špičkových grilech Weber ®

Během celého léta pořádáme v Chefparade Weber Grill Academy, letní školu grilování. Kromě zaručených receptů a osvědčených grilovacích triků chceme všem účastníkům dopřát i autentický grilovací zážitek na vysoce kvalitních grilech. Na kurzech používáme několik různých typů, a to jak na uhlí, tak na plyn, abyste mohli porovnat výsledky i průběh grilování. Všechny jsou od značky Weber® a náš grillmaster Jan Rambousek, který kurzy Weber Grill Academy vede, vám ochotně vysvětlí proč.

Grily na dřevěné uhlí nebo brikety

Když se řekne grilování, většina lidí si představí právě tento typ grilů. Jejich výhodou je nižší pořizovací cena, snadná obsluha, protože zde nejsou žádná kolečka nebo páčky, a také jednoduchá údržba. Na druhou stranu, cena paliva se promítne do každého grilování a než se gril zahřeje, docela se načekáte.
„Grily na dřevěné uhlí značky Weber, třeba Performer nebo Smokey Joe jsou z kvalitních materiálů, mají například porcelánem smaltovaný poklop a kotel nebo velmi robustní rošty z ušlechtilé oceli. Menší Smokey Joe se skvěle hodí jako úsporná varianta, má jemný rošt, takže můžete použít i menší kousky dřevěného uhlí a nepropadne vám. Performer má také praktické vychytávky jako věšáčky na nářadí, teploměr, originální GBS systém, atd.” popisuje výhody Weberů Jan Rambousek.

Plynové grily

Z plynových grilů používáme především Weber Genesis II, Weber Spirit a Q 3000. U plynových grilů obecně platí, že výhodou je snadné a rychlé zapalování, ovládání a regulace teploty. Ušetříte také na palivu, propanbutan potřebný na jedno grilování vyjde levněji, než kilogramy briket. Zároveň je ale třeba počítat s vyššími pořizovacími náklady, protože za kvalitu se zkrátka platí. Pojďme se blíže podívat na absolutní špičku: grily Weber Genesis II.

Weber Genesis II

„Na začátek bych asi akcentoval to, co se obvykle říká až nakonec – tyhle grily mají desetiletou záruku. Takže se opravdu jedná o naprosto top produkty,” zdůrazňuje Jan Rambousek. A co dál? Kvalitní materiál je základ, grilovací rošt je z porcelánem smaltované litiny. Zapalování je elektrické, takže nikam nemusíte strkat zapalovač nebo sirky, ovládání je snadné, prostě otočíte kolečkem pro vyšší či nižší teplotu. Grily optimálně udržují teplotu, protože jsou vybavené technologií pro dokonalý rozvod tepla. Kromě toho obsahují ve víku zabudovaný teploměr, tzv. flavorizéry (kryt hořáků zajišťující stejný zážitek z grilování jako při použití dřevěného uhlí) a vylepšený systém odvodu tuku, takže se vám bude gril lépe čistit. Grily jsou navíc pojízdné a vysoce stabilní. Grily Weber Genesis II jsou opravdu rozměrné a multifunkční, takže s přehledem zastanou funkci zahradní kuchyně.

Větší či menší gril?

Plynové grily se liší hlavně podle velikosti a možností. „Menší grily s jednou grilovací plochou jsou určitě levnější, ale nelze na nich praktikovat nepřímé grilování. Dva a více hořáků nebo spirál vám dává možnost některé z nich vypnout a grilovat tzv. nepřímo, tedy na roštu pod kterým se netopí pomocí tepla odraženého od víka grilu z vedlejšího hořáku” vysvětluje Jan Rambousek.

Nezapomeňte na příslušenství

„Při grilování je potřeba spousta pomůcek, od zástěry až po kleště, a ty má Weber také profi. Všechno nádobí je z kvalitních materiálů, odolné a prakticky řešené. Spoustu detailů oceníte až v plném provozu a ten na kurzech grilování rozhodně zažijete,” slibuje Honza Rambousek.

Weber Grill Academy

Na kurzu se naučíte připravovat plnohodnotné menu na grilu, které zahrnuje předkrm, hlavní chod i dezert. Při této příležitosti se můžete seznámit s kompletní nabídkou grilů a příslušenství, jako jsou otáčecí špízy, udicí prkénka, wok pánev nebo stojan na drůbež a vyzkoušet si je v praxi. Takže pokud rádi grilujete a zrovna zvažujete, po jakém grilu sáhnout, není lepší příležitost, než si je osahat v praxi na Weber Grill Academy.

Zarezervovat si místo na Akademii grilování


Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007,

11 let tradice

na českém trhu

Více než

100 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

20 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

8 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz