Recept na vánoční punč

Vánoce jsou za rohem, tak jsme si pro vás také přichystali jeden dárek 🙂

Je jím recept na vánoční punč, kterým se můžete skvěle zahřát a jeho vůně vám v cuku letu přivodí vánoční náladu!

 

Ingredience:

• 400 ml vody
• 2 roličky celé skořice
• 2 hvězdičky badyánu
• 5 hřebíčků
• 100 g cukru
• šťáva ze dvou velkých pomerančů a jednoho citronu
• 200 ml rumu
• 400 ml bílého vína / lze nahradit červeným
• pomeranč na zdobení

Postup:

Cukr svařte v hrnci s hrubým dnem na karamel, přidejte vodu, koření a proužek pomerančové kůry a vařte 5 minut. Ostavte z ohně a vmíchejte rum a pomerančovou a citronovou šťávu. Lehce povařte a ochutnejte. V případě potřeby doslaďte, rozlijte do sklenic a podávejte. Ozdobte měsíčky pomeranče, hoďte nohy na stůl a užívejte si vánoční atmosféru 🙂

Přejeme vám krásné Vánoce ve společnosti vašich nejbližších a těšíme se v novém roce na viděnou!

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz