Upečte si doma skvělou vláčnou Focacciu!

 

Tradiční italské kynuté pečivo.. tím je Focaccia. Standartně ji můžete podávat samotnou, nebo skvěle zastoupí pozici přílohy! Focaccia je po upečení křupavá a díky olivovému oleji, který se do těsta přidává, příjemně vláčná. Připravovat se ji u nás naučíte na Kurzu grilování se Stellou Artois.

Ingredience:

• Sušené droždí 14 g
• Cukr krupice 10 g
• Voda 600 ml
• Hladká mouka 1000 g
• Olivový olej 100 ml
• Tymián 20 g
• Sůl 10 g
• Olivy zelené 120 g
• Cherry rajčata 120 g

Postup:
Droždí smícháme s cukrem a vodou a necháme zaktivovat. Z tamiánu stáhneme lístky a posekáme najemno. Mouku smícháme s tymiánem a přidáme směs s kasnicemi. Promícháme a uhněteme vláčné těsto. V ruce nám to bude trvat alespoň 10 minut, v hnětači stačí pět. Mísu vytřeme olivovým olejem, vložíme těsto a necháme alespoň hodinu zrát. Nakynuté těsto vyjměte z mísy a roztáhněte na pečící papír vložený do plechu do požadované tloušťky, doporučujeme nachat alespoň 1 cm vysoký plát. Potřete olivovým olejem a prsty vmačkejte olivy a rajčata. Povrch focacci by měl být důlkovaný. Nechte alepsoň 15 minut kynout.

Rozpalte grill/troubu na cca 200 °C a vložte kámen na pečení pizzy, lze péct i na standartním plechu s pečícím papírem, ale je potřeba focacciu hlídat.

Ještě jednou v těstě uděljte prsty důlky, posypte tymiánem a hrubou solí a pečte zhruba 10-15 minut do zlatova a dutého zvuku při poklepání.

Vyjměte z grilu/trouby a nechte vychladnout na mřížce nebo dřevěném prkénku.

Dobrou chuť :)!

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz