Recept na podzimní dýňové rizoto

Dýňové rizoto se u nás na kurzu nenaučíte – zato skvělé šafránové rizoto s kozím sýrem a sotýrovanou čekankou se u nás naučíte na kurzu Itálie od předkrmu po dezert.

 

Ingredience:

200 g rýže Carnarolli nebo Arborio

300 g dýně

2 dcl suchého bílého vína

100 g šalotky

50 g másla

30 g parmazánu

sůl, pepř

olej olivový, olej dýňový

Postup:

Šalotku nakrájíme najemno, orestujeme na trošce oleje, poté přidáme rýži a krátce orestujeme. Zastříkneme bílým vínem a přiléváme postupně zeleninový vývar nebo vodu. Osolíme a opepříme a přidáme dýňové pyré (dýni si předem uvaříme a tyčovým mixérem rozmixujeme). Po dobu vaření ochutáváme rýži, aby byla uvnitř ještě trochu tvrdší. Poté vypneme a přidáme vychlazené máslo a trošku parmazánu. Navrch pokapeme dýňovým olejem.

Z výše uvedených ingrediencí připravíte 4 porce. Přejeme vám dobrou chuť 🙂 !

 

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz