Po–Pá: 10:00–17:00
KIMCHI – udělejte si domácí zázrak plný vitamínů!
Kimchi je korejské národní jídlo. Pikantní zelný salát plný vitamínů. Mimojiné je i skvělým vyprošťovákem! Nepodává se jako hlavní jídlo, ale v misce jako příloha ke každému jídlu dne.
Ingredience:
•2 větší hlávky čínského zelí
•1 kg mrkve
•2 kedlubny
•2 svazky jarní cibulky
•1 palice česneku
•1 palec zázvoru
•2 PL soli soli
•2 l vody
•rybí omáčka
•2 chilli papričky
•2 PL chilli mouky (chilli vločky)
Postup:
Nakrájené zelí dáme do vody se solí a klidně přes noc necháme máčet. Poté zcedíme. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky a přidáme do zelí. Česnek, zázvor, chilli papričku a chilli mouku rozmixujeme s vodou na pastu a přidáme do zelí. Pokud nechceme vegan salát místo soli použijeme rybí omáčku. Salát dáme do sklenic zatížíme – všechno musí být pod vodou a 2-4 dny necháme v pokojové teplotě a nastartujeme kvašení. Pak uchováme v chladu.
A věřte, že to za to čekání stojí! 🙂
13 let tradice
na českém trhu
130 000 účastníků
kurzů vaření
27 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz