KIMCHI – udělejte si domácí zázrak plný vitamínů!

 

Kimchi je korejské národní jídlo. Pikantní zelný salát plný vitamínů. Mimojiné je i skvělým vyprošťovákem! Nepodává se jako hlavní jídlo, ale v misce jako příloha ke každému jídlu dne.

Ingredience:

•2 větší hlávky čínského zelí
•1 kg mrkve
•2 kedlubny
•2 svazky jarní cibulky
•1 palice česneku
•1 palec zázvoru
•2 PL soli soli
•2 l vody
•rybí omáčka
•2 chilli papričky
•2 PL chilli mouky (chilli vločky)

Postup:
Nakrájené zelí dáme do vody se solí a klidně přes noc necháme máčet. Poté zcedíme. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky a přidáme do zelí. Česnek, zázvor, chilli papričku a chilli mouku rozmixujeme s vodou na pastu a přidáme do zelí. Pokud nechceme vegan salát místo soli použijeme rybí omáčku. Salát dáme do sklenic zatížíme – všechno musí být pod vodou a 2-4 dny necháme v pokojové teplotě a nastartujeme kvašení. Pak uchováme v chladu.

A věřte, že to za to čekání stojí! 🙂

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz