Recept na dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

Dušené slávky s citrónovou trávou, zázvorem a koriandrem se u nás naučíte na kurzu Mořské plody.

 

Ingredience:

500 g živých slávek

2 ks citrónové trávy

100 g zázvoru

70 g čerstvého koriandru

300 ml bílého vína

olivový olej

sůl

Postup:

Slávky opláchneme ve studené vodě, očistíme kartáčkem a zbavíme řas.

Rozpálíme hrnec a přidáme olivový olej. Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený zázvor a poté rozpůlenou citronovou trávu. Citronovou trávu a zázvor lehce orestujeme, aby se rozvoněli. Poté vložíme do hrnce slávky, osolíme a zalijeme bílým vínem. Přiklopíme a necháme dusit, dokud se slávky krásně neotevřou. Před podáváním přidáme najemno nakrájený koriandr a podáváme v hrnci nebo v míse.

Podáváme s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť 🙂 !

 

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz