Po–Pá: 10:00–17:00
Recept na dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem
Dušené slávky s citrónovou trávou, zázvorem a koriandrem se u nás naučíte na kurzu Mořské plody.
Ingredience:
500 g živých slávek
2 ks citrónové trávy
100 g zázvoru
70 g čerstvého koriandru
300 ml bílého vína
olivový olej
sůl
Postup:
Slávky opláchneme ve studené vodě, očistíme kartáčkem a zbavíme řas.
Rozpálíme hrnec a přidáme olivový olej. Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený zázvor a poté rozpůlenou citronovou trávu. Citronovou trávu a zázvor lehce orestujeme, aby se rozvoněli. Poté vložíme do hrnce slávky, osolíme a zalijeme bílým vínem. Přiklopíme a necháme dusit, dokud se slávky krásně neotevřou. Před podáváním přidáme najemno nakrájený koriandr a podáváme v hrnci nebo v míse.
Podáváme s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť 🙂 !
15 let tradice
na českém trhu
150 000 účastníků
kurzů vaření
30 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz