Pusinky od Fosinky

Pusinky

ingredients

Ingredience

    • 4ks bílku
    • 4 PL krupicového cukru na jeden bílek
    • 1 PL vinného octa
    • vanilkový extrakt
    • špetka soli
Příprava

Příprava



Troubu si rozehřejeme na 100 C.

Do vyčištěné nádoby na šlehání dáme bílky, přidáme cukr, vinný ocet a špetku soli. Při pomalých otáčkách necháme míchat alespoň 3 min. Postupně přidáváme otáčky a šleháme až do momentu, kdy je meringue krásně lesklý a na šlehací metličce nechává pevné "špičky".

Zdobící sáček (na toto množství min. 40cm dlouhé) naplníme takto rozšlehaný meringue a utáhneme. Odstřihneme spodek sáčku. Otvor o velikosti cca 3cm.

Na plech vyložený papírem na pečení nanášíme meringue pusinky.

Plech vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 50min. Neotvíráme!

Necháme vychladit přes pootevřená dvířka (otvor o velikosti prstu) až do momentu, dokud z trouby nepřestane unikat teplý vzduch.

Počet porcí

Počet porcí

25 pusinek (1 plech)

Doba přípravy

Doba přípravy

60 min

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz