Pusinky od Fosinky

Mini pavlova dortíky

ingredients

Ingredience

    • 4ks bílků
    • 4 PL krupicového cukru na jeden bílek
    • 1 PL vinného octu
    • vanilkový extrakt
    • 2x 250ml smetany ke šlehání
    • ovoce dle chuti
    • moučkový cukr
Příprava

Příprava



Příprava korpusů na dortíky je stejná jako u pusinek s rozdílem techniky nanášení na plech.

Ze sáčku odstřihneme větší kousek (anebo použijeme zdobící špičku). Po nanešení korpusů pomocí čajové lžičky "utlapkáme" hmotu do požadovaného tvaru korpusu na mini Pavlovu.

Pečeme 60 min. Neotvíráme troubu během pečení! Necháme vychladit přes pootevřené dvířka (otvor o velikosti prstu) až do momentu dokud z trouby nepřestane unikat teplý vzduch.

Dokud se nám chladí korpusy, vyšleháme si krém ze smetany na šlehání (ideálně použijeme 40% smetanu).

Sáček na zdobení, do kterého si zavedeme zdobící špičku, naplníme.

Ozdobíme upečené korpusy, přidáme ovoce dle chuti.

Počet porcí

Počet porcí

15 ks korpusů (1 plech)

Doba přípravy

Doba přípravy

75 min

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz