Worlds of hamburgers - pro mladší děti

Výroba a pečení hamburgerových housek

ingredients

Ingredience

    • 51 g DROŽDÍ
    • 105 g CUKR
    • 750 ml MLÉKO
    • 750 g HLADKÁ MOUKA
    • 750 g POLOHRUBÁ MOUKA
    • 42 g SŮL
    • 195 g MÁSLO
    • 6 VEJCE VELIKOSTI „M“
    • SEZAM ČERNÝ
Příprava

Příprava

1. VYTVOŘÍME SI KVÁSEK – do misky si rozdrolíme droždí, přidáme cukr, teplé mléko a vše rozmícháme a necháme na teplém místě vzejít.
2. Do misky dáme mouky, vejce, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek
3. Pomocí robota vypracujeme hladké, ale hutné těsto, které necháme cca 30 min nakynout.
4. Po nakynutí těsto rozválíme do šišky, a těsto rozvážíme po 30 g.
5. Vypracujeme bochánky, které musí být vespod „utažené„, ale na povrchu hladké.
Bochánky dáme na plech s pečicím papírem a přikryjeme je utěrkou.
6. Necháme cca 20 min nakynout.
7. Po nakynutí potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem.
8. Pečeme v troubě při teplotě 190 °C cca 8 -10 min.

Počet porcí

Počet porcí

15 porcí (cca 45 mini bulek)

Doba přípravy

Doba přípravy

60 min

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz