Červené kari podle Lukáše Neckáře

Ingredience:

500 g kuřecích řízků
500 ml kokosového mléka
olej na dno pánve
1 vrchovatá polévková lžíce kari pasty
450 ml zeleninového vývaru
3 limetky
2 ks citronové trávy
limetové listy sušené (5–10 ks)
4 polévkové lžíce cukru
8 polévkových lžic rybí omáčky
thajská bazalka na dozdobení
1 ks pak choi
1 malá zelená cuketa
1 červená paprika
1 žlutá paprika
½ pórku
1 balení zelených fazolek, cca 300 g

Postup:
Na malém množství oleje osmažte maso, a poté přidejte kari pastu.

Ve chvíli, kdy jsou pasta a kuře dobře promíchány, zalijte kokosovým mlékem a přidejte vývar.

Citrónovou trávu nalámejte a společně se sušenými limetovými listy přidejte do pánve.

Hned poté začněte ochucovat. Přidejte cukr, rybí omáčku a šťávu z limetky.

Až jako poslední přidejte zeleninu, kterou ale nevařte déle než 2 minuty.

Limetové listy a citronová tráva se nekonzumují, před podáváním je tedy vyjměte z hrnce.

Do hotového kari vmíchejte čerstvé bylinky (nekrájejte a nevařte).

Podávejte s rýží.


Tip: Kari pastu přidávejte až na osmažené maso, aby se pasta nepřipálila a nezhořkla.

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz