Po–Pá: 10:00–17:00
Červené kari podle Lukáše Neckáře
Ingredience:
500 g kuřecích řízků
500 ml kokosového mléka
olej na dno pánve
1 vrchovatá polévková lžíce kari pasty
450 ml zeleninového vývaru
3 limetky
2 ks citronové trávy
limetové listy sušené (5–10 ks)
4 polévkové lžíce cukru
8 polévkových lžic rybí omáčky
thajská bazalka na dozdobení
1 ks pak choi
1 malá zelená cuketa
1 červená paprika
1 žlutá paprika
½ pórku
1 balení zelených fazolek, cca 300 g
Postup:
Na malém množství oleje osmažte maso, a poté přidejte kari pastu.
Ve chvíli, kdy jsou pasta a kuře dobře promíchány, zalijte kokosovým mlékem a přidejte vývar.
Citrónovou trávu nalámejte a společně se sušenými limetovými listy přidejte do pánve.
Hned poté začněte ochucovat. Přidejte cukr, rybí omáčku a šťávu z limetky.
Až jako poslední přidejte zeleninu, kterou ale nevařte déle než 2 minuty.
Limetové listy a citronová tráva se nekonzumují, před podáváním je tedy vyjměte z hrnce.
Do hotového kari vmíchejte čerstvé bylinky (nekrájejte a nevařte).
Podávejte s rýží.
Tip: Kari pastu přidávejte až na osmažené maso, aby se pasta nepřipálila a nezhořkla.
15 let tradice
na českém trhu
150 000 účastníků
kurzů vaření
30 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz