Kynuté skořicové šneky zvládne každý :)!

 

Skořice zaručeně provoní celý váš dům a v kombinaci s kynutým těstem vzniknou chutní skořicoví šneci, kteří vám zmizí pod rukami 🙂

Ingredience:

Na těsto
• 240 ml vlažného mléka
• 70 g rozpuštěného másla
• 70 g cukru krupice
• kostka droždí
• 560 g hladké mouky
• 4 g soli
• 1 vejce
• 4 g skořice

Na náplň do šneků
• 120 g třtinového cukru
• 100 g rozpuštěného másla
• 11 g skořice

Na polevu
• 160 g moučkového cukru
• 8 g másla
• 30 ml mléka
• 1 lžička javorového sirupu

Postup:

Do mističky si nalijeme část mléka na těsto, přidáme část cukru a ohřejeme – nesmí být směs moc horká. Promícháme a do mléčné směsi rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.

Zbytek surovin na těsto si dáme do mixéru, přilijeme kvásek a zpracujeme ručně či v robotu hladké těsto. Nechte kynout dvě hodiny – po hodině těsto propracujte.

Po 2 hodinách si podsypejte pracovní plochu moukou, těsto na ni vyklopte, pořádně propracujte a vyválejte na zhruba 30×50 cm plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a nakonec skořicí.

Těsto srulujte do ruličky a nakrájejte na cca 2,5 cm velké šneky. Šneky vyskládejte do vymazaného pekáčku vedle sebe – nechte vždy malou mezeru mezi šneky – nakynou 🙂 a nechte odpočívat ještě cca 30 minut.

Troubu si rozehřejte na 180°C. Šneky před pečením potřete rozpuštěným máslem (není uvedeno v ingrediencích) a pečte cca 20-30 min do zlatova :).

​Po upečení je nechte vychladnout, smíchejte suroviny na polevu a šneky potřete.

Náš tip: Ke skořici můžete přidat třeba strouhaná jablka a trošku badyánu!

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz