Po–Pá: 10:00–17:00
Kynuté skořicové šneky zvládne každý :)!
Skořice zaručeně provoní celý váš dům a v kombinaci s kynutým těstem vzniknou chutní skořicoví šneci, kteří vám zmizí pod rukami 🙂
Ingredience:
Na těsto
• 240 ml vlažného mléka
• 70 g rozpuštěného másla
• 70 g cukru krupice
• kostka droždí
• 560 g hladké mouky
• 4 g soli
• 1 vejce
• 4 g skořice
Na náplň do šneků
• 120 g třtinového cukru
• 100 g rozpuštěného másla
• 11 g skořice
Na polevu
• 160 g moučkového cukru
• 8 g másla
• 30 ml mléka
• 1 lžička javorového sirupu
Postup:
Do mističky si nalijeme část mléka na těsto, přidáme část cukru a ohřejeme – nesmí být směs moc horká. Promícháme a do mléčné směsi rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Zbytek surovin na těsto si dáme do mixéru, přilijeme kvásek a zpracujeme ručně či v robotu hladké těsto. Nechte kynout dvě hodiny – po hodině těsto propracujte.
Po 2 hodinách si podsypejte pracovní plochu moukou, těsto na ni vyklopte, pořádně propracujte a vyválejte na zhruba 30×50 cm plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a nakonec skořicí.
Těsto srulujte do ruličky a nakrájejte na cca 2,5 cm velké šneky. Šneky vyskládejte do vymazaného pekáčku vedle sebe – nechte vždy malou mezeru mezi šneky – nakynou 🙂 a nechte odpočívat ještě cca 30 minut.
Troubu si rozehřejte na 180°C. Šneky před pečením potřete rozpuštěným máslem (není uvedeno v ingrediencích) a pečte cca 20-30 min do zlatova :).
Po upečení je nechte vychladnout, smíchejte suroviny na polevu a šneky potřete.
Náš tip: Ke skořici můžete přidat třeba strouhaná jablka a trošku badyánu!
13 let tradice
na českém trhu
130 000 účastníků
kurzů vaření
27 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz