Recept na netradiční polévku z červeného zelí s brusinkami

„Polévka je grunt!“ se vždycky říkavalo .. a navíc když to není žádná tuctovka! Venku už je také sychravo, takže jistě oceníme něco teplého do žaludku 🙂   Tuto polévku a spousty dalších výborných jídel se u nás můžete naučit na kurzu Prvorepublikové kuchyně.

 

Ingredience:

100 g čerstvých nebo sušených brusinek
1/2 hlávky červeného zelí
1 vejce
100 ml zakysané smetany
na dochucení:
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
1 lžička cukru
1 lžíce balsamikového octa

Postup:

1. Čerstvé brusinky zalijte vodou (asi 2 cm nad brusinky) a povařte ve vodě, až popraskají.
Sušené namočte zhruba na 20 minut do vody, aby byly ponořené, a pak je uvařte
do měkka.

2. Zelí nakrájejte nadrobno, vsypte do většího hrnce, zalijte vodou (1 l), přidejte brusinky i
se šťávou a uvařte do měkka.

3. Uvařenou polévku odstavte a nechte zchladnout na 80 °C.

4. Vidličkou prošlehejte vejce a vmíchejte je do polévky. Dochuťte cukrem, pepřem, solí a
octem tak, aby měla sladkokyselou chuť. Ozdobte zakysanou smetanou, nebo ji do
polévky vmíchejte.

Z výše uvedených ingrediencí připravíte 4 porce. Určitě nám dejte vědět, jak vám polévka chutnala!

Přejeme vám dobrou chuť!

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz