Po–Pá: 10:00–17:00
Recept na netradiční polévku z červeného zelí s brusinkami
„Polévka je grunt!“ se vždycky říkavalo .. a navíc když to není žádná tuctovka! Venku už je také sychravo, takže jistě oceníme něco teplého do žaludku 🙂 Tuto polévku a spousty dalších výborných jídel se u nás můžete naučit na kurzu Prvorepublikové kuchyně.
Ingredience:
100 g čerstvých nebo sušených brusinek
1/2 hlávky červeného zelí
1 vejce
100 ml zakysané smetany
na dochucení:
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
1 lžička cukru
1 lžíce balsamikového octa
Postup:
1. Čerstvé brusinky zalijte vodou (asi 2 cm nad brusinky) a povařte ve vodě, až popraskají.
Sušené namočte zhruba na 20 minut do vody, aby byly ponořené, a pak je uvařte
do měkka.
2. Zelí nakrájejte nadrobno, vsypte do většího hrnce, zalijte vodou (1 l), přidejte brusinky i
se šťávou a uvařte do měkka.
3. Uvařenou polévku odstavte a nechte zchladnout na 80 °C.
4. Vidličkou prošlehejte vejce a vmíchejte je do polévky. Dochuťte cukrem, pepřem, solí a
octem tak, aby měla sladkokyselou chuť. Ozdobte zakysanou smetanou, nebo ji do
polévky vmíchejte.
Z výše uvedených ingrediencí připravíte 4 porce. Určitě nám dejte vědět, jak vám polévka chutnala!
Přejeme vám dobrou chuť!
13 let tradice
na českém trhu
130 000 účastníků
kurzů vaření
27 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz