Online kurz Španělské kuchyně s Michalem Suchánkem

Co jsme si uvařili? Skvělou španělskou Paellu a jako dezert výtečný Flan caramel. Celý náš online kurz můžete najít na našem Youtube kanále zde.

Paella

Ingredience:

• 2 větší červené cibule • 5 stroužků česneku • 1 chilli paprička • 10g ostřejší klobása (typu chorizo) • 1 kapie červená • 1 kapie žlutá • 3 zralá rajčata • 1 hrneček hrášku • 10 mušlí • 10 krevet • 2 hrnky rýže • 4 hrnky vývaru • 1,5 dl bílého vína • ½ lžičky šafránu nebo špetka kurkumy • olivový olej • sůl • koření • petrželka

Postup:

Na velké pánvi osmahneme česnek a papričku. Orestujeme do zlatova a přidáme cibuli, rajčata, hrášek, kapie pokrájené na větší kousky a po 8 minutách přimícháme klobásu. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit cca 5 minut. Vše ochutíme solí, pepřem. Do připravené omáčky zamícháme rýži se šafránem a zalijeme vývarem celou plochu paella. Navrch poskládáme krevety. Vaříme bez míchání, až se odpaří všechen vývar a vzniknou v rýži dírky. Asi tři minuty před koncem zapíchneme do paella mušle. Stáhneme z plynu, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli rozležet. Podáváme pokapané citrónem a posypané petrželkou.

 

Flan caramel

Ingredience:

• 600 ml 33% smetany • 5 vajec • 3 žloutky • 80 g moučkového cukru • 200 g třtinového cukru • 1 vanilkový lusk nebo vanilková pasta • kůra z jednoho pomeranče

 

Postup:

Smetanu smícháme s částí moučkového cukru a vanilkovým luskem či pastou a lehce zahřejeme. Vyjmeme lusk a necháme odstát. Vejce rozšleháme spolu se zbytkem moučkového cukru. Třtinový cukr vložíme do hrnce se silnějším dnem a rozpustíme ve vodě a necháme lehce zredukovat a svařit na karamel. Do připravených misek na dno vložíme ½ pol. lžíci karamelu a poté přidáme smetanu smíchanou s vejci a cukrem. Vložíme do pekáče a přidáme do ½ výšky misek vodu. Pečeme ve vodní lázni cca 1 hodinu na 160°C. Ve zbývajícím karamelu svaříme na tenké plátky nakrájenou a očištěnou pomerančovou kůru. Před podáváním vychladíme a nožem obkroužíme puding – karamel vyteče na povrch zákusku – a poté dozdobíme kůrou.

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz