Po–Pá: 10:00–17:00
Online kurz thajské kuchyně s Lukášem Neckářem
Co jsme si uvařili? Tom Yum polévku, nudle Pad thai a omáčky Nước chấm I., Nước chấm II., Nước chấm III. Celý náš online kurz můžete najít na našem Youtube kanále zde.
Tom Yum polévka
Ingredience:
• 200 g krevet • 1 polévková lžíce pasty Tom Yum • olej na dno pánve • 2× 450 ml zeleninového vývaru • 3 čerstvé chilli papričky • 2 cibule • 200 g rajčat • 200 g žampionů • 1/2 svazku koriandru • šťáva z jedné limetky • 2 polévkové lžíce cukru • 4 polévkové lžíce rybí omáčky
Postup:
Na dno hrnce nalijte olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, přidejte pastu Tom Yum a když začne vonět, zalijte vývarem. Dochutťe cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety. Žampiony nakrájejte na čtvrtky a spolu s rajčaty, nakrájenými na cca 2 cm velké klínky, přidejte do hrnce. V té samé chvíli přidejte vařené krevety. Vařte maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů. Tip: Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny.
Nudle Pad thai
Ingredience:
• 1 balení rýžových nudlí • 500 g kuřecího masa • 1 svazek jarní cibulky • 1/2 pórku • slunečnicový olej na dno pánve • tamarindová omáčka • 4 vejce • 2 červené cibule • 2 mrkve • 2 polévkové lžíce cukru • 4 polévkové lžíce světlé sójové omáčky • 4 polévkové lžíce rybí omáčky • 6 stroužků česneku • zázvor ve stejném množství jako česnek • 2 polévkové lžíce tamarindové pasty • 2 limetky • na posyp: • 50 g arašídů • 50 g smažené cibule • koriandr na ozdobu • sójové klíčky
Postup:
Na rozehřátém oleji osmažte maso. Poté ho na pánvi rozhrňte a uprostřed osmažte vejce. Jakmile je vejce usmaženo, promíchejte ho s masem a přidejte nakrájenou cibuli a mrkev. Česnek, společně se zázvorem a kapkou oleje, rozmixujte na kaši. Kaši následně přidejte do pánve. Poté přidejte všechna ochucovadla najednou (sójová omáčka, rybí omáčka, tamarindová pasta) a jako poslední hoďte pórek a jarní cibulku. Hotové nudle pad thai ozdobte koriandrem, smaženou cibulkou a arašídy.
Nước chấm I.
Ingredience:
• 60 ml rybí omáčka (squid fish sauce) • 60 ml čerstvá limetková šťáva • 40 ml vody • 40 g cukr krupice (lze použít i med) • 10 g červené malé chili • 8 g česnek (2 stroužky)
Postup:
Cukr rozpustíme ve vlažné vodě, necháme vychladnout. Nebo použijeme med a vodu. Přidáme šťávu z limetek, fish sauce, najemno nakrájené a jadýrek zbavené chilli papričky, utřený česnek a důkladně promícháme.
Nước chấm II.
Ingredience:
• 1 díl cukru • 1 díl rýžového octa • 1 díl rybí omáčky • 2 a více dílů vody • mrkev a la vichy • 2 stroužky česneku najemno • 1 ks čili papričky bez jadřinců
Postup:
Vše promícháme.
Nước chấm III.
Ingredience:
• 1 lžička cukru • 2 lžičky vlažné vody • 4 lžičky vinného octa • 3 stroužky česneku • 1 chilli paprička
Postup:
Cukr rozpustíme ve vodě, přidáme vinný ocet. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a chilli papričku.
13 let tradice
na českém trhu
130 000 účastníků
kurzů vaření
27 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz