Online kurz Indonésie s Radkem Příhonským

Co jsme vařili? Asijské závitky, Křupavé kuře s jablky a se sladko kyselou chilli omáčkou, jasmínová rýže ajako dezert Bubur Sumsum. Celý náš online kurz můžete najít na našem Youtube kanále zde.

Asijské závitky

Ingredience:

Závitky: •12 ks rýžového papíru na nesmažené závitky • 18 ks vařených krevet • okurka • mrkev • listový salát (římský, little gem..) • rýžové nudle Wai Wai (cca ¼ balení) • koriandr • máta• thajská bazalka

Na arašídový dip: • 70 g arašídového másla • 1 lžíce hoisin omáčky • 2 lžíce kvalitní sójové omáčky • 1 stroužek česneku • 1 malá chilli paprička (bird`s eye či cayenne) nebo lžička Sirachi • 3 lžice teplé vody

Postup:

Nudle zalijte vařící vodou a nechte 3 minuty pod poklicí odpočinout. Poté zkontrolujte a zceďte. Propláchněte studenou vodou, případně zakápněte sezamovým olejem. Zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na „julienne“, tedy na úzké, dlouhé nudličky. Ze salátu odstraňte tuhé středy a nakrájejte na proužky. Krevety přeřízněte podélně. Do široké mísy nebo pánve napusťte teplou vodu a na okamžik vložte rýžový papír. Postačí 10 vteřin. Namočený papír položte na přípravnou plochu a začněte vrstvit suroviny. Záleží na tom, jakého efektu chcete docílit. Krásné je, když krevety prosvítají. Neklaďte náplň zcela k okrajům, spíše do středu. Dva okraje přeložte přes náplň a zaviňte rolku. DIP: Chilli papričku zbavte semínek a nasekejke najemno. Česnek nasekejte najemno Smíchejte arašídové máslo, hoisin omáčku, sójovku a přidejte chilli a česnek. Zřeďte asi třema lžícemi vody a promíchejte. Nesolené buráky nasekejte nahrubo a ozdobte dip.

 

Křupavé kuře s jablky a se sladko kyselou chilli omáčkou, jasmínová rýže

Suroviny:

• 600 g kuřecích prsou • sůl • 250 g bramborového škrobu • 4 vaječné bílky • olej na smažení • 300 ml sladkokyselé chilli omáčky • 2 limetky • 4 PL sekaného koriandru • 2 jablka • 6 limetových listů • 100 ml jablečného džusu

Postup:

Jablka nakrájejte na tenké nudličky, na ně nakapejte limetovou šťávu a zalijte sladkokyselou chilli omáčkou, přidejte nasekané limetové listy, koriandr a jablečný džus, opatrně promíchejte a prozatím nechte stranou. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky cca 10 cm dlouhé, 4 cm široké a tak 3mm tlusté. Plátky osolte. Bílky ze 4 vajec lehce zašlehejte tak, aby se nám rozdělily. Ve woku rozpalte olej, maso obalte v bramborovém škrobu, pak v bílku a poté opět v bramborovém škrobu, rovnou vkládejte do rozpáleného oleje a pozvolna smažte do lehce zlatova. Maso vyndejte, položte na ubrousek, aby maso okapalo, nakrájejte na nudličky, přendejte na talíř, přelijte připraveným sladkokyselým chilli sosem smíchaným s ingrediencemi – jako přílohu dáváme jasmínovou rýži.

 

Bubur Sumsum

Suroviny:

• 0,5 šálků rýžové mouky • 6 šálků vody • 1 KL strouhaný kokos • 0,8L kokosového mléka • 1/2 KL soli • 4 limety + nastrouhaná kůra z limet (kterou si odložíme) • Podle chuti palmový cukr • máta na ozdobení

Postup:

Smíchejte mouku, vodu a dobře promíchejte. Přesijte jemným sítkem do těžké pánve. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte asi 20 minut, dokud směs neztuhne. Kokos namočíme do poloviny kokosové mléka. Necháme minimálně 30 minut nasát. Dáme vařit zbytek kokosového mléka, přivedeme k varu. Přidáme namočený strouhaný kokos. Osladíme palmovým cukrem. Provaříme a zahustíme rýžovou moukou. Ochutíme limetovou šťávou ze dvou limetek. Do kastrůlku dáme palmový cukr, přidáme zbytek limetové šťávy, provaříme. Uvařenou kokosovou směs rozdělíme do misek a přelijeme palmovým cukrem s limetou, posypeme kůrou z limety a ozdobíme mátou.

 

 

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz