Po–Pá: 10:00–17:00
Online Dětský kurz české kuchyně s Vláďou Paličkou
Co jsme si uvařili? Poctivou bramboračku podle paní Rettigové a úžasné varohové knedlíky plněné ovocem. Celý náš online kurz můžete najít na našem Youtube kanále zde.
Poctivá bramboračka podle paní Rettigové
Ingredience:
• 1 x cibule sůl, pepř • 1 x petržel • 50 g slunečnicového oleje • 15 g čerstvé majoránky • 50 g hladká mouky • 30 g sušených nebo čerstvých hub • 2 x mrkev • 3 x větší brambory • 1 x celer • 2 stroužky česnek • 20 g čerstvé petrželky • 1,5 l zeleninového vývaru
Postup:
Postup přípravy:
1. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
3. Houby namočíme, pokud jsou sušené, nebo nakrájíme na plátky.
4. Česnek očistíme a nakrájíme jej na tenké plátky.
Postup kompletace: Na oleji osmažíme cibulku, česnek, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak vše zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou majoránku a petržel, krátce povaříme.
Tvarohové ovocné knedlíky
Ingredience:
• 1 x vejce perník na strouhaní • 200 g polohrubá mouka 100 g cukru moučka • 50 g másla • 250 g měkkého tvarohu • 50 g cukru krupice • jahody
Postup:
Postup přípravy:
1. Jahody očistíme na nakrájíme na čtvrtky.
2. V gastronádobě postupně smícháme tvaroh, cukr, vejce a polohrubou mouku. Vytvoříme tím hustou hmotu – těsto.
3. Perník si nastrouháme na struhadle.
4. Máslo si rozpustíme v malém hrníčku.
Postup kompletace: Pomocí lžičky si vytvarujeme z těsta placku, kterou naplníme čtvrtkou jahody. Placku zabalíme, vytvoříme kuličku – knedlík. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě, musíme je po vložení ale oddělit od dna hrnce – lepí se na dno. Jakmile knedlíky vyplavou, vaříme je ještě 5 minut, a můžeme je vyndávat. Knedlíky servírujeme s rozpuštěným máslem, nastrouhaným perníkem a cukrem.
13 let tradice
na českém trhu
130 000 účastníků
kurzů vaření
27 000 kurzů vaření
a dalších akcí
12 000 kladných recenzí
Mimo jiné na Staffino.cz