• 2007
  • 2007
    Marcel opouští místo v oddělení marketingu mezinárodní společnosti Procter & Gamble a stěhuje se z Budapešti do Prahy, aby zde založil školu vaření. Ještě téhož roku, přesněji 19. 9. 2007, se v Chefparade uskutečnil první kuchařský kurz. Tématem byla thajská kuchyně a vedl ho náš oblíbený Thajec Parames “Mesy” Wongwan.

  • 2008
  •  

    Kurz vaření ve škole vaření Chefparade

    Prvním kurzem vaření to nekončí, ale začíná. Takže usilovně pracujeme na rozšiřování nabídky kurzů vaření, vylepšujeme prostory, provoz i marketing. Do Chefparade přichází noví lidé – především Vašek Šulc, který se na prvních pár let stává nepostradatelnou součástí Chefparade v roli šéfkuchaře a provozního.

  • 2009
  •  

    Sklad parmazánu v Itálii

    Suroviny na kurzy italské kuchyně jsme začali dovážet osobně přímo z Itálie. První nákupy jsme zvládali se Škodou Octavia, která byla během prvních tří let fungování školy vaření 1x ukradená, 4x vykradená a 2x havarovaná.

  • 2010
  • Listopad

    2010-listopad

    Otevřeli jsme druhou provozovnu školy vaření Chefparade v Holešovicích o kapacitě až 120 osob. Ve dvou prostorných kuchyních pořádáme kurzy vaření pro veřejnost i firemní teambuildingy. Díky tomu  jsme se stali největší školou vaření v ČR co do počtu lidí i rozlohy studií.

  • 2011
  • Září

    2011

    V termínu od 17. do 18. 9. 2011 jsme uspořádali první ročník festivalu jídla a pití Foodparade. Návštěvníci se sešli v Pražské tržnici a doprovodný program probíhal mimo jiné i přímo v prostorách školy vaření Chefparade.

  • 2012
  • Únor

    2012-unor

    Abychom mohli účastníkům kuchařských kurzů poskytnout suroviny a profesionální kuchyňské potřeby, se kterými se učili vařit, založili jsme obchod Chefparade Warehouse. Později byl přejmenován na Chefshop.cz

  • Září

    2012-zari

    Zjistili jsme, že pro druhý ročník festivalu jídla a pití Foodparade je Pražská tržnice už malá. Proto jsme se o víkendu 8. – 9. 9. 2012 s festivalem přesunuli do prostor Trojského zámku.

  • Prosinec

    2012-prosinec

    Světlo světa spatřila první Kuchařská kniha školy vaření Chefparade.

  • 2013
  • Březen

    2013-brezen

    Do ulic se poprvé vydala naše restaurace na kolech. Foodtruck je důkazem toho, že i z „dodávky“ na ulici mohou lidé dostat fantastické jídlo, které je zdravé, čerstvé, z kvalitních surovin a za přijatelnou cenu. O jeho oblíbenosti svědčí více než 20 000 porcí prodaných za pouhých 6 měsíců.

  • Září

    2013-zari

    Na třetím ročníku festivalu jídla a pití Foodparade, který proběhl 7. – 8. 9. 2013, jsme poprvé uspořádali soutěž amatérských kuchařů I LOVE FOOD.

  • Listopad

    2013-listopad

    Vyšlo první vydání našeho online Chefparade magazínu, který byl až do roku 2015 plný pochoutek a informací z foodie světa.

  • 2014
  • Únor

    2014-unor

    Abychom našim zákazníkům ulehčili výběr kurzů vaření, uvedli jsme do provozu nové webové stránky.

  • Květen

    2014-kveten

    V pátek 16. 5. 2014 se v našem holešovickém studiu uskutečnil vůbec první FOOD REVOLUTION DAY v České republice. Ve Velké Británii ho odstartoval Jamie Oliver, aby šířil myšlenku zdravého stravování u dětí. FRD je jen jednou z neziskových aktivit, kterým se škola vaření Chefparade věnuje.

  • Září

    2014-zari

    Vítěz soutěže I LOVE FOOD se na čtvrtém ročníku festivalu jídla a pití Foodparade, který proběhl 6. – 7. 9. 2014 v zahradách Trojského zámku, utkal v kulinářském souboji se Zdeňkem Pohlreichem.

  • Listopad

    2014-listopad

    Proběhla první přednáška v rámci našeho projektu Chefstarter, který pomáhá začínajícím podnikatelům rozjet vlastní food business.

  • Prosinec

    2014-prosinec

    Protože jsme prodali už téměř všechny naše kuchařské knihy, začínáme plánovat novou Chefparade kuchařku.

  • 2015
  • Leden

    V Chefshopu se uskutečnil již několikátý ochutnávkový den. Podívejte se, jak probíhal.

  • Březen

    2015-brezen

    Zorganizovali jsme první českou foodie konferenci Foodblok. Během celého dne byly v holešovickém studiu na programu souběžně přednášky i workshopy určené všem fanouškům dobrého jídla a food blogerům.

  • Květen

    chefblog

    Chefparade magazín nahradil náš vlastní blog. Chefblog je kulinární web o vaření plný receptů z našich kurzů vaření, kulinárních tipů a novinek z foodie světa.

    food-revolutin-day

    V pátek 15. 5. 2015 se uskutečnil druhý ročník Food Revolution Day, který bojuje za lepší stravování u dětí.

  • Červenec

    2015-cervenec

    Slavíme 7 000 fanoušků na Facebooku. A aby se u nás měli zase o něco lépe, zjednodušili jsme jim nakupování v Chefshopu pomocí platební karty.

  • Září

    2015-zari

    Náš festival jídla a pití Foodparade měl o víkendu 5. – 6. 9. 2015 rekordní návštěvnost. Tento svátek dobrého jídla s námi oslavilo 15 000 gurmánů.

  • Říjen

    2015-rijen

    Uspořádali jsme další den plný inspirace pro ty, co podnikají ve světě jídla nebo o podnikání teprve uvažují. Kromě inspirativních přednášek čekala na účastníky konference Start it! 2015 i spousta workshopů a praktických ukázek.

  • 2016
  • Únor

    2016-unor

    Oficiálně jsme spustili ONLINE verzi obchodu s delikatesami, nádobím a kuchyňským náčiním Chefshop.

  • Březen

    2016-brezen

    Rozjeli jsme projekt sdílené kuchyně v našem Chefstarteru a zahájili velký vzdělávací program pro všechny, co chtějí rozjet vlastní byznys v oblasti gastronomie – Food Startup Academy.

  • Duben

    2016-duben

    Náš Chefshop se stal výhradním dovozcem ručně vyráběné japonské keramiky Made in Japan.

  • Květen

    Kuchařská kniha školy vaření Chefparade

    Dorazila naše nová Kuchařská kniha, ze které máme velkou radost.

    food-revolutin-day

    Již potřetí jsme uspořádali v našem holešovickém studiu Food Revolution Day. Přímo u nás vařilo 100 dětí a dalších 1400 na dálku v dětských domovech, školách, školkách a knihovnách.

  • 2017
  • Únor

    V únoru 2017 jsme spustili nové webové stránky

    Spustili jsme nové webové stránky s novým rezervačním systémem.

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007,

10 let tradice

na českém trhu

Více než

90 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

15 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

8 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz