Guacamole – perfektní pokrm na slunečné dny!

Oblíbený avokádový porkm, který je skvělý pro teplé letní dny! Jeho původ bychom našli u bájných Aztéků. Slovo guacamole má svůj původ ve slově „ahuacamolli“ což znamená v překladu v jazyce z nahuatl „avokádová salsa“. Guacamole má hned několik skvělých využití – použít ho můžeme jako pomazánku, dip nebo jako přísadu k dalším pokrmům. Dnes je díky své oblíbenosti známé po celém světe!

Ingredience:

• 2 avokáda
• 2 zralá rajčata
• 1 červená cibule
• 2 chilli papričky
• 1/3 svazku čerstvého koriandru
• 2 stroužky česneku
• ½ limetky
• sůl, pepř dle chuti

Postup:

Avokáda rozpůlíme a vyndáme pecku. Lžící vyloupneme vnitřek do nádoby, která je vhodná k mixování. Přidáme sůl, pepř, cibuli, koriandr, česnek a šťávu z limety, vše pečlivě rozmixujeme. Poté nasekáme rajčata na velmi malé kostičky spolu s feferonkami a přidáme do hotového Guacamole. Solíme, pepříme dle chuti.

Podáváme se solenými nachos, které chutnají v kombinaci s guacamole naprosto famózně :)!

Dobrou chuť!

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

15 let tradice

na českém trhu

Více než

150 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

30 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz