Dýňová sezóna je tu – udělejte si dýňové gnocchi!

 

Protože sezóna dýní je tu, máme pro vás skvělý recept na jednoduché a rychlé dýňové gnocchi, které chutnají skvěle třeba jen s bylinkovým pestem nebo rychlou rajčatovou omáčkou!

Ingredience:

• 400g dýně (Hokaido)
• 140g hladké mouky
• 1 vejce
• 50g parmezánu
• Sůl, pepř
• Olej

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 °C.

Dýni rozkrojíme a zbavíme semínek, pokrájíme ji na kostky přibližně 3×3 cm a přendáme do pekáče. Polijeme olejem a pečeme do zlatova. Dýni neloupeme.

Mixérem dýni rozmixujeme a necháme vychladnout.

K dužině přidáme vejce, hladkou mouku, parmazán, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme, dokud nám nevznikne vláčné těsto, ze kterého vyválíme válečky.

Z každého válečku nakrájíme cca 16 dílků, z nichž si uděláme noky tím, že na nich vidličkou uděláme vroubky. Vaříme v osolené vodě, než vyplavou na povrch.

Náš tip: Skvěle chutnají se špenátovým pestem či rajčatovou omáčkou :)!

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007

13 let tradice

na českém trhu

Více než

130 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

27 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

12 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz