Tomáš se vyučil v hotelech Parkhotel a Intercontinental. Poté nastoupil do restaurace Expo 58, kde měl tu čest pracovat s lidmi, kteří pro tuto restauraci získali zlatou medaili za gastronomii na světové výstavě Expo 1958 v Bruselu. Měl to štěstí, že se mohl podílet jako šéfkuchař na otevření první restaurace Ambiente The living restaurant v Mánesově ulici. Jako hlavní šéfkuchař Ambiente Group se zapojil do otevření dalších Ambiente restaurací v Americké ulici v Praze, v Liberci a v Celetné ulici. Tam to byla Pasta-Fresca Restaurant. Vedle těchto restaurací pracoval také na společném projektu Ambiente a Staropramenu, Potrefená HUSA. Několik let působil jako šéfkuchař v restauraci Le Café Colonial, která byla zaměřena na francouzskou kuchyni a kuchyně francouzských kolonií. Po návštěvě Brazílie se jako šéfkuchař podílel na otevření restaurace Brasileiro ve Slovanském domě. V době svého působení v restauraci La Bodeguita del Medio ve Skopji zaučiloval makedonské kuchaře, se kterými otevřel restauraci La Bodeguita del Medio v Makedonii. Naposledy absolvoval kuchařský kurz thajské kuchyně v Bangkoku.
Tomáš Turek I šéfkuchař kurzu
Jak kurz probíhá
Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.
Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.
O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)
Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.
Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma.
Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.
U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.
All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.
Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 10 tisíc kurzů vaření.
Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.
Nejčastější otázky
- 1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
- 2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
- 3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?
Recenze
Tradiční vietnamnská kuchyně
V neděli 22.9. jsem se spolu s dcerou poprvé zúčastnila kurzu vaření a byla jsem úplně nadšená. Šéfkuchař Tomáš byl skvělý, vše nám podrobně vysvětlil a ukázal. Vše bylo skvěle připravené, suroviny byly čerstvé a všeho bylo dostatek. Vyzkoušeli jsme zajímavé recepty a moc jsme si pochutnali. Atmosféra na kurzu byla také výborná. Moc děkuji a už se těším, jaký kurz si vyberu příště. Helena
Skvělý zážitek
Organizace kurzu, prostředí, atmosféra, pan kuchař, recepty - vše je na jedničku. Těším se na další kurz.
Vietnamská a korejská kuchyně
Skvělý zážitek s milým panem Jiřím, který nás naučil spoustu drobných a potřebných vychytávek při přípravě jídel z vietnamské a korejské kuchyně. Organizace kurzu, prostředí i atmosféra - dokonalé. Děkujeme a těšíme se na středomořskou kuchyni. Eva Szépeová
Vietnamská kuchyně
Nejlepší kurz na kterém jsem byla . Všechna jídla byla výborná . Šefkuchař Tomáš , byl milý, vtipný a vytvořil skvělou atmosféru . Vše nám vysvětlil a ukázal . Prostě super . Děkuji vám . Přijdu zase .
Tradiční recepty vietnamské kuchyně
Včerejší kurz byl naprosto skvělý - atmosféra, recepty i šéfkuchař. Už teď mám zakoupený další kurz a s jistotou mohu říci, že rozhodně není poslední.
Skvelej kurz
Kurz pod vedením Tomáše byl naprosto super, celý večer panovala příjemná atmosféra, mimo receptů jsme byli obohaceni o praktické tipy v kuchyni - krájení, prohazování jídla na pánvi atd., a jídlo bylo famózní. Děkujeme za příjemný večer a rádi přijdeme znovu. :€
Absolutní špica! :)
Moc se nám to na kurzu líbilo, šikovná parta nadšenců, a moc nám vše chutnalo! Bun cha top, a luxusní Pho Bo Tai! Šéfkuchař Jirka byl skvělej, dal nám spoustu užitečných tipů a mě (těhotné) osobně přinesl i nealko prosecco, moc jsme si to užili, díky ještě jednou za vše! :)
Tradiční recepty vietnamské kuchyně
Děkujeme za skvělý kurz, kdy jsme se mohli naučit nová a naše oblíbená jídla. Bonusem byl rychlo-kurz krájení ;) profesionální a milý přístup pana kuchaře. Těšíme se na další kurz.
Zážitkový večer s vietnamskou kuchyní
Průběh čtvrtečního kursu a zážitek, který jsem si z něj odnesl, překonal většinu mých očekávání. Někdo by sice mohl namítnout, že se to vzhledem k rekonstrukci standardních školících prostor konalo v "náhradním prostředí" vedle prodejny, ale já jsem z toho měl nakonec pocit, že jsme si nakonec tam všichni byli nějak blíže ke všemu, co přinesly ty necelé čtyři hodiny naplněné programem kursu. Začít by se dalo tím vším pro nás připraveným jak pro vlastní vaření, tak i pro dodržování pitného režimu, pokračovat bych mohl výběrem vietnamských specialit pro tento kurs, osobou šéfkuchaře, jeho na místě předvedenými znalostmi, zkušenostmi a hlavně prezentací a přístupem tak, abych končil tím, že jsem si hlavně díky němu z kursu odnesl pohled nejen na ty prakticky zvládnuté speciality, ale i na základy vietnamské kuchyně. A teď už nezbývá, než si získané zkušenosti nechat při nejbližší příležitosti posoudit od svých nejbližších. Tomu, kdo by zde čekal ještě nějaké chuťové hodnocení, ten udělá nejlépe, když nebude váhat a přihlásí se na tento kurs v nejbližším termínu. Rozhodně nebude litovat.
Perfektní kurs vaření
Včerejší kurs byl přes menší prostor (oprava podlah v původních prostorách) opět skvělý. Oceňuji dokonalé spojení přátelské atmosféry s profesionálním přístupem a kvalitním výběrem několika vietnamských specialit. Hodně jsem se naučil a těším se, až to předvedu rodině.
Tradiční vietnamská kuchyně
Skvelý kurz, určite doporučuji a budu vařit i doma. Profesionální přístup a příjemná atmosféra.
Ochutnej Vietnam
Včerejší kurz jsem si moc užila, v oblasti vietnamské kuchyně jsem byla naprostý samouk a tímto kurzem jsem se posunula dál, už vím, co, jak a čím ochutit. Jídlo bylo skvělé a už se těším, až si ho doma připravím. Mohu jen doporučit a určitě vyberu další kurz.
Nadpozemska Buncha
Hezke prostredi. Vhodna jidla, co si clovek muze udelat i doma. Hodne tipu na ulehceni ci vylepseni postupu. Sesla se fajn spolecnost. Vazne kvalitni suroviny, takze vysledek pod odbornym vedenim byl vazne super. Objevil jsem bylinku kterou jsem neznal a chutnala skvele. Byli jsme ve dvou. Vazne pekny vecer a zazitek. Jen tip mrknete, se na mapku arealu trznice neb Waze si s navigaci uplne neporadili a navedli nas do exitu z parkoviste.
Naprostá spokojenost
Díky za kurz. Nemám co vytknout. Jsem naprosto spokonená. Asijskou kuchyni miluji a už teď se těším, že si tato jídla budu připravovat už i doma.
Tradiční recepty vietnamské kuchyně
Kurs byl velmi příjemný.
Krásná cesta do Vietnamu
Naší skupině se kurz moc líbil. Jediné co lze vytknout, je ze některé věci se vaří dohromady (asi z časových důvodů) a člověk si nemůže vše osahat.
Tradiční recepty vietnamské kuchyně
Kurz byl super, jídlo super, pan kuchař vše krásně vysvětlil. Mohu jen doporučit a určitě vyberu další kurz :-)
Chefparade je PARADE
Kurz byl skvělý, zážitek ze společenské akce skvělý. Získali jsem lepší představu o podstatě přípravy asijské kuchyně, doporučuji všem, které vaření baví.
tradiční vietnamská kuchyně
Kurz byl velice příjemný a užitečný, jen bych se ráda více dozvěděla o kuchaři, né jen že byl na stáži v Bangkoku. Ale to jsem se ve finále mohla zeptat.
Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu
Jedinečný
zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti
Zkušení
šéfkuchaři
se zahraničními
zkušenostmi
Více než 60
kurzů
evropské i světové
kuchyně