Tomáš se vyučil v hotelech Parkhotel a Intercontinental. Poté nastoupil do restaurace Expo 58, kde měl tu čest pracovat s lidmi, kteří pro tuto restauraci získali zlatou medaili za gastronomii na světové výstavě Expo 1958 v Bruselu. Měl to štěstí, že se mohl podílet jako šéfkuchař na otevření první restaurace Ambiente The living restaurant v Mánesově ulici. Jako hlavní šéfkuchař Ambiente Group se zapojil do otevření dalších Ambiente restaurací v Americké ulici v Praze, v Liberci a v Celetné ulici. Tam to byla Pasta-Fresca Restaurant. Vedle těchto restaurací pracoval také na společném projektu Ambiente a Staropramenu, Potrefená HUSA. Několik let působil jako šéfkuchař v restauraci Le Café Colonial, která byla zaměřena na francouzskou kuchyni a kuchyně francouzských kolonií. Po návštěvě Brazílie se jako šéfkuchař podílel na otevření restaurace Brasileiro ve Slovanském domě. V době svého působení v restauraci La Bodeguita del Medio ve Skopji zaučiloval makedonské kuchaře, se kterými otevřel restauraci La Bodeguita del Medio v Makedonii. Naposledy absolvoval kuchařský kurz thajské kuchyně v Bangkoku.
Tomáš Turek I šéfkuchař kurzu
Jak kurz probíhá
Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.
Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.
O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)
Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.
Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma.
Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.
U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.
All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.
Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 9 tisíc kurzů vaření.
Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.
Nejčastější otázky
- 1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
- 2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
- 3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?
Recenze
Stáňa_To nej z Thajska a Vietnamu 5.10.2024
Úžasné. Dostala jsem jako dárek k narozeninám od dcery, sestry a maminky. Mám ráda Pad Thai a to co jsme uvařili bylo jedinečné. Jirka byl skvělý, vtipný a moc jsem si užila celý večer. Lidičky co se sešli na kurzu byli usměvaví a komunikativní, vyprávěli o svých cestách do Asie a porovnávali chutě. Prostředí tak trochu jako v MasterChef, jen my vařili na pohodu a nikdo nikoho nevyřazoval :-)Díky a jen tak dál.
Perfektní zážitek
Ráda vařím a od Tomáše jsem se naučila zase něco jiného, noveho a mic dobrého. Tomáš skvělý a parta také.
Úžasný kurz, který vede profesionál na svém místě
Kurz byl od začátku skvělý, Tomáš vše vysvětlil, ukázal, letní závitky byly naprosto famózní! První hodina kurzu byla hodně o krájení a připravování ingrediencí, o to rychleji jsme pak ale měli připravené pokrmy. Vše bylo do puntíku dochucené a ještě lepší, než co jsem doposud ochutnala v jakékoliv restauraci. Určitě doporučuji a moc děkuji za skvělý zážitek.
To nejlepší z Thajska a Vietnamu, 19.7.2024
Kurz jsem dostala jako dárek a byla to pro mě úplně nová zkušenost. V naší skupince se sešlo i více kuchařů, kteří se společně zapojovali do vaření a sdíleli s námi své rady, typy a doporučení. Atmosféra byla velmi příjemná a přátelská. Možná bych uvítala, mít už při vaření při ruce recepty, do kterých bych si v průběhu vaření mohla dělat poznámky. Bylo toho hodně a kurz utekl jako voda a rozhodně to stálo za to! Díky! :)
To nejlepší z Thajska a Vietnamu.. 22.6.2024
Kurs jsem dostala od dcery.. moc jsme si to užily... všechno bylo vynikající. Dostali jsme spoustu praktických rad.. a miluji thajskou kuchyni.. Pad Thai nejvíc.. Myslím, že i parta lidí, co se sešla, byla super. Řekla bych, že všechny to velmi bavilo. A sklenka prosecca byla také skvělá. Takže za mě... úžasný den. Děkuji velmi milému a šikovnému lektorovi kursu... řekla bych, že svoji práci odvádí velmi dobře.
Překvapivě jednoduché
Kurz jsme si užili. Sice první hodinu jen stojíte a koukáte, jak šefkuchař připravuje sám věci a vy opravdu nemáte co dělat, kromě pití vína, ale potom se to rozjede a je to zábava. Určitě bych se zamyslel nad tou první hodinou a rozdělil bych činnosti při přípravě zálivky a arašídového krému do skupin, aby byli účastníci zabaveni.
Paráda :-)
Pokud milujete asijskou kuchyni, není nic lepšího, než zajít na tento kurz. Dozvíte se spoustu rad a tipů a užijete si hromadu zábavy a skvělého jídla. Doporučuji všema deseti!
Recenze: To nej z Thajska a Vietnamu
S manželkou rádi vaříme a tak jsem nám koupil kurz. Chtěli jsme ochutnat něco nového, něčemu se přiučit a seznámit se zase s novými lidmi. Na kurzu se sešla super parta a šéfkuchař Tomáš je fajn chlapík, který má smysl pro humor a zároveň umí vysvětlit, naučit. Kdo máte rádi asijskou kuchyň, určitě kurz doporučujeme. My si v nejbližší době zajdeme na další :-)
Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu
Jedinečný
zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti
Zkušení
šéfkuchaři
se zahraničními
zkušenostmi
Více než 60
kurzů
evropské i světové
kuchyně