Tomáš se vyučil v hotelech Parkhotel a Intercontinental. Poté nastoupil do restaurace Expo 58, kde měl tu čest pracovat s lidmi, kteří pro tuto restauraci získali zlatou medaili za gastronomii na světové výstavě Expo 1958 v Bruselu. Měl to štěstí, že se mohl podílet jako šéfkuchař na otevření první restaurace Ambiente The living restaurant v Mánesově ulici. Jako hlavní šéfkuchař Ambiente Group se zapojil do otevření dalších Ambiente restaurací v Americké ulici v Praze, v Liberci a v Celetné ulici. Tam to byla Pasta-Fresca Restaurant. Vedle těchto restaurací pracoval také na společném projektu Ambiente a Staropramenu, Potrefená HUSA. Několik let působil jako šéfkuchař v restauraci Le Café Colonial, která byla zaměřena na francouzskou kuchyni a kuchyně francouzských kolonií. Po návštěvě Brazílie se jako šéfkuchař podílel na otevření restaurace Brasileiro ve Slovanském domě. V době svého působení v restauraci La Bodeguita del Medio ve Skopji zaučiloval makedonské kuchaře, se kterými otevřel restauraci La Bodeguita del Medio v Makedonii. Naposledy absolvoval kuchařský kurz thajské kuchyně v Bangkoku.
Tomáš Turek I šéfkuchař kurzu
Jak kurz probíhá
Po příchodu vás uvítá náš šéfkuchař a seznámí vás s programem kurzu. V případě, že jste se přihlásili sami bez partnera či přátel, nemusíte se bát, určitě si kurz užijete i tak.
Na kurz není třeba si cokoli nosit. Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Jen si nezapomeňte dobrou náladu a přijďte pořádně hladoví. Jídla si užijete dost a dost.
O pitný režim se bát nemusíte :-) Nouzi mít nebudete – všechny nealkoholické nápoje, pivo i víno jsou zahrnuty v ceně a vypít jich můžete, co hrdlo ráčí! Na dětských kurzech se o pitný režim bát také nemusíte, ale pivko a víno dětem nenabídneme :-)
Všechny recepty vám po skončení vašeho kurzu vaření zašleme emailem následující den. Můžete si je vytisknout a založit do vaší rodinné kuchařky.
Parkování je možné přímo před naší školou vaření v areálu Holešovické tržnice, kde máte první hodinu zdarma. Parkování na Chefparade statku je možné přímo na místě zdarma.
Doprovod další dospělé osoby není bohužel z kapacitních důvodů možný. Na dětských kurzech je jeden dospělý jako doprovod samozřejmostí.
U nás se kurzy neruší
Přihlásili jste se jen dva? Nevadí, pokud budete chtít, rádi Vám kurz uděláme i pro dva. Dětské kurzy od pěti dětí.
All inclusive konzumace
U nás máte neomezenou konzumaci na kurzech vždy v ceně kurzu. A ano, i alkoholické nápoje.
Největší škola vaření
Na trhu jsme od roku 2007 a již jsme pro Vás připravili více než 9 tisíc kurzů vaření.
Nejširší nabídka
U nás si ze 60 kurzů evropské i světové kuchyně vybere opravdu každý.
Nejčastější otázky
- 1. Jak dlouho kurzy vaření trvají?
- 2. Je potřeba si něco přinést s sebou?
- 3. Jsou v ceně zahrnuty i suroviny?
Recenze
Kurz Steaky z Argentinské svíčkové
Skvělý zážitek, velmi pěkné prostředí a naprosto profesionální přístup chefa. Co dodat. Snad jen že jsem se lecos naučil a těším se, až si to vyzkouším doma na ostro:-) Štěpán M.
Argentinská svíčková
Kurz je celkem obsáhlý a jeho časové rozložení je perfektní. Mohu jen doporučit náš vedoucí kuchař Jirka byl rozhodně skvělý a bych ochoten odpovídat i na všetečné dotazy. Co hodnotím dále pozitivně je i to, že i za cenu "vícepráce" byl vedoucí kuchař ochoten i rozšířit typy omáček ke steakům, kde bylo patrné jak i malá odchylka (přidání jiného koření) může být znát na chuti. Kurz byl rozhodně zajímavý a mohu ho doporučit.
Steaky Martin
Maximální spokojenost , vedoucí kurzu super borec, zatím spokojenost se všemi třemi kurzy , které jsem měl možnost navštívit.
Kurz Steaky z Argentinské svíčkové
Kurz byl skvělý, naprosto jsem si ho užila i já jako totální nekuchař. Chtěla jsem zkusit novou inspiraci a trefila jsem se. Šéf Honza je výborný, vtipný a pohotový, jídla byla chutná, na přípravu rychlá a s ostatními účastníky byla příjemná spolupráce. Doporučuji všemi deseti a těším se na příští návštěvu. A potěšilo mě, že příprava jídla i ingredience jsou zvolené tak, že to zvládne každý i doma, dostali jsme praktické tipy jak na to.
Steaky z argentinské svíčkové 12.8.2024
Skvělý zážitek. Pod vedením velice ochotného kuchaře Tomáše. Příjemná a uvolněná atmosféra. Určitě kurz doporučuji.
Skvělý párový zážitek
Vyrazili jsme na kurz přípravy argentinských steaků s manželem a byl to skvělý zážitek. Šéf kuchař Tomáš nás celým kurzem výborně provázel, vysvětloval různé souvislosti spojené s přípravou jídel a výsledná chuť pokrmů z menu byla vynikající. Moc doporučujeme i jako dárek pro všechny gurmány.
Steaky z argentinské svíčkové. Sobota 15.6.2024 - Tomáš
Kurz jsem dostal od syna jako dárek a měl jsem ho v šuplíku už skoro rok. Kurz je příznačně v bývalých jatkách, takže k masu má i toto místo historicky blízko. Já si tato jatka pamatuji ještě v provozu, narodil jsem se na protějším ostrově na Štvanici. Stávala tam porodnice, až někdy do roku 1979. Na kurzu jsme byli čtyři chlapi, takže o to více zbyl čas na každého. Tomáš nám dal cenné rady jak na svíčkovou a tak jsme pod jeho dohledem vyrobili vynikající carpaccio ze špičky svíčkové, steaky ze středu svíčkové s omáčkou z červeného vína, batátové pyré, Stroganoff, který se ale do mě už nevešel a tak jsem si ho mohl zabalit sebou. Nakonec Tomáš vyrobil slaný karamel s griliášem a zmrzlinou. Ještě že jsem na doporučení vynechal oběd a spíš jsem měl mít den předem půst, protože co jsme si vyrobili, byla kalorická bomba. Jenom by to chtělo ostré nože, protože to je základ kuchaře a ty Vaše jsou docela tupé. Pomalu jsem s tím nemohl nakrájet cibuli. Ale to je jediná vada na kráse. Protože kurz rozhodně doporučuji, stojí to za to. Díky Tomáši - Jirka
Steaky z argentinské svíčkové
bylo to moc fajn, nové zkušenosti, určitě bych doporučila
Lída S.
Kurz jsem dostala jako dárek a moc jsem si ho užila. Chtěla bych moc poděkovat za výborné jídlo, příjemnou atmosféru a přístup pana šéfkuchaře.
Super gastronomický zážitek, profesionalita, zábava
Mohu jen doporučit, kurz jsem již absolvoval podruhé a musím mít že to bylo něco. Perfektní přístup profesionála, výborné jídlo. Není co víc dodat...těším se na další kurz!
Super zážitek, odbornou, profesionalita, požitek
Na kurzu jsem byl již dvakrát... Je to super. Výborný gastronomický zážitek s praktickými rady i mimo danou tematiku. Můžu jen doporučit. Těším se na další!
Steaky z argentinské svíčkové. 09.06.2024 - Tomáš
Dobrý den. Děkuji za skvěle organizovaný kurz, plný chutí, vůní a oku lahodícího jídla, vše pod taktovkou Tomáše, který zodpoví všechny Vaše dotazy a dá mnoho cenných rad. Těším se na další kurzy a doufám, že budou minimálně tak dobré jaké ten včerejší. Děkuji Tomáši :) Honza
Steaky z argentinské svíčkové. 12.5.2024
Parta lidí výborná. Bylo nás 12. Kuchař bezvadný, vše ukázal. a předvedl na jedničku. Konečně umím výborný steak. Prostředí OK. Pouze bych vylepšil odsávání v kuchyni.
Steaky
Super zážitek, nikdy bych nevěřil, jakou dobrotu dokážu pod odborným vedením připravit.
Moc fajn a několik velice důležitých rad...
Moc fajn a několik velice důležitých rad...
Steaky z argentinské svíčkové 23.3. 2024
Skvělý zážitek. Perfektní vedení, výborné suroviny.
Steaky z argentinské svíčkové
Jedním slovem paráda. Kurz jsem dostal jako dárek a byl jsem nadšený. Vše bylo perfektní, jídlo dokonalé. V budoucnu rád navštívím další kurz. Na tento budu vzpomínat hodně dlouho a už se těším až budu moci přátelům ukázat, co jsem se na kurzu naučil.
Steaky z argentinské svíčkové
Úžasné, profesionální. Honza bezvadnej. Gastrozážitek na hodně dlouho. Určitě všem doporučuji. Šel bych znova. Moc děkuji
To nemělo chybu
Perfektní příprava, uvolněné profesionální provedení - já bych šel znovu!
Steaky z argentinské svíčkové
Super zážitek, Kuchař milý, ochotný, nápomocný a celkově prima chlap. Mohu jedině doporučit
Steaky z argentinské svíčkové
Výborné prostředí, profesionální přístup, vynikající potraviny. Zkrátka skvělý zážitek. Doporučuji!
Steaky z argentinské svíčkové
Kurz steaku z argentinské svíčkové byl naprosto fantastický! Lektor byl příjemný a ochotně nám ukázal všechny postupy. Poskytl cenné rady a tipy a všechny naše otázky ochotně zodpověděl. Určitě doporučuji tento kurz všem milovníkům masa! V průběhu kurzu, který trval cca 3,5 hodiny nás lektor naučil: -Carpaccio ze špičky svíčkové s rukolovým pestem -Steak ze středu s omáčkou z červeného vína -Stroganoff -Slaný Karamel
Kvalita a tradice
od roku 2007 na českém trhu
Jedinečný
zážitek
kombinace chutí, vůní a příjemné společnosti
Zkušení
šéfkuchaři
se zahraničními
zkušenostmi
Více než 60
kurzů
evropské i světové
kuchyně