Kuchaři, kteří vedou kurzy ve škole vaření Chefparade

 

Jan Hajný

Jan je odborníkem v oblasti kuchařské artistiky a reklamního food stylingu. Především je ale výborný sushiman. Při své práci ve škole vaření Chefparade využívá mnohaletých zkušeností z praxe a také z účasti na gastronomických soutěžích, kde se mu podařilo získat více než 17 medailí. Za největší úspěch považuje zlatou medaili z kuchařské světové olympiády.
V Chefparade se s ním můžete setkat na kuchařských kurzech sushi, ryb i masa.

Lukáš Jeništa

Lukáš se specializuje na středomořskou kuchyni, má dlouholeté zkušenosti s cateringem, pracuje jako šéfkuchař v nadnárodní společnosti a zdokonaloval se také na svých cestách po světe. Účastní se nejrůznějších gastronomických festivalů a na GCHP – USA Fall Tour 2015 působil jako Global Chef za celou Českou republiku.
Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat na  kuchařských kurzech masa, italské a francouzské kuchyně, mořských plodů i dětských kurzech vaření.

Marek Rauvolf

Marek se od ukončení studia pohybuje především v pražských restauracích. Tři roky působil v hotelu Intercontinental, poté ve francouzské restauraci v Obecním domě a rok ve francouzské restauraci Flambee. Dále působil v Hotelu u Prince nebo Restauraci Infinity. Může se pochlubit dvojnásobným titulem mistra ČR v soutěži Gastrojunior 1999/2000. Nyní pracuje jako Executive chef v síti italských restaurací Coloseum restaurants.

Ve škole vaření Chefparade se můžete s Markem setkat převážně na kuchařských kurzech evropské kuchyně a steacích.

Jan Křídlo

Honza je benjamínkem naší školy vaření. Hned po škole se vydal na cestu klasického kuchaře, časem ale zjistil, že být zavřený celý den v kuchyni není to, o čem vždy snil. Proto se vydal vlastní, zábavnější cestou, a vaření se stalo nejen jeho prací, ale i koníčkem. Honzu jste mohli potkat v Chefparade Foodtrucku, ve kterém procestoval celou Českou republiku i další státy. Neusíná na vavřínech a stále se učí, abyste na jeho kuchařských kurzech měli co nejčerstvější informace ze světa gastronomie.

Jan Rambousek

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nesbíral kulinářské zkušenosti v zahraničí. Avšak díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky prvního vysílání soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři. „Proč“ – to je cesta, kterou se Honza vydal. Pokud se chcete na kurzech vaření dozvědět třeba proč cibuli dlouho trvá, než zhnědne a jen se otočíte, je připálená, proč kvasinky vyrobí kypré těsto a ne alkohol, potom jsou jeho kurzy vaření pro vás ty pravé!

Jan Matějka

Honza se vaření věnuje profesionálně již 12 let. Po absolvování Střední hotelové školy pracoval v několika vyhlášených restauracích v Praze a učil se od zvučných jmen české gastroscény. V roce 2010 přišla nabídka na první práci na postu šéfkuchaře v restauraci Lví dvůr, ale zde nezůstal příliš dlouho, jelikož dostal nabídku do zahraničí jako zástupce šéfkuchaře do nově otevírající se restaurace v Miami v USA. Po návratu do České republiky prošel Jan Matějka jako šéfkuchař dalšími restauracemi jako Lví dvůr, La Malér, Putica bistro restaurant a Divine bistronomy twist.  Nejoblíbenější byla pro Honzu práce v restauraci Putica bistro restaurant. Vaření je pro něj velkou vášní, je to prostě jeho životní styl!

Setkat se s ním také můžete na kurzech vaření v Chefparade, kde je vyhlášen jeho kurz Punk na talíři.

Yazan Manjah

Yazan se krátce po nástupu do Chefparade stal jedním z našich nejoblíbenějších lektorů. Jeho kořeny sahají na Střední východ, v České republice však žije už dlouhých 16 let. Gastronomii a vaření se věnuje celý svůj život, zásadním impulsem pak pro něj byla účast v českém Masterchefovi, která ho „nakopla“ k tomu, aby se gastronomiii věnoval profesionálně. Působil např. v pražské restauraci Home Kitchen, naposledy pracoval jako šéfkuchař v úspěšném bistru Jam and Co, které se zaměřuje na asijské fusion. Právě asijská kuchyně je Yazanovi nejbližší, své první kari kdysi uvařil odhadem. Kreativita, společně s vášní a láskou k vaření, jsou jeho silné stránky. Setkat se s ním můžete zejména na kurzech asijské kuchyně nbeo firemních akcích.

Lukáš Neckář

Lukáš se specializuje na asijskou kuchyni, zejména pak na sushi a vietnamskou kuchyni. Aby se dostal co nejblíže exotickým chutím, učí se ve světě od lokálních kuchařů. Své zkušenosti zúročil při sestavování nového menu pro firmu Sushitime. Za svou 15letou praxi vystřídal restaurace Duplex, Hot – Barock group, La Scéne. Kromě asijské kuchyně si vyzkoušel českou, italskou ale i francouzskou. Ve Francii, kde propadnul kouzlu provensálské kuchyně, strávil dvě sezóny.

Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat především na kuchařských kurzech asijskéfrancouzské kuchyně nebo kurzech vaření pro děti.

Michal Suchánek

Michal už jako student vycestoval do Itálie, kde se dobře seznámil s místní kuchyní. Během své profesní kariéry vařil také francouzskou kuchyni v pražském Bistrot de Marléne v Pérle de Prague a Café Coloniale. Vlastnil a provozoval také malou francouzskou restauraci v Brně. Dnes se zabývá gastronomickým poradenstvím a zdokonaluje se v mexické kuchyni.

Michala baví práce s lidmi, a proto rád vyučuje ve škole vaření Chefparade, kde se s ním setkáte na mnoha kurzech vaření včetně grilování.

Olga Pavlíková

Olga je původně zdravotní sestra, která se stala milovnicí thajské kuchyně, chilli a cestování. Svoji kariéru započala prací v thajské restauraci na Palmovce po boku thajského šéfkuchaře Saka. Působila v restauraci Bangkok (nyní Café Buddha), která v roce 2012 vyhrála ocenění Thai Select za autentickou thajskou restauraci. V roce 2014 na pozvání thajské ambasády vycestovala na festival v Bangkoku a nasbírala  během něj spoustu nových zkušeností.

V současné době se jako šéfkuchařka věnuje přípravě sushi v Sushitime a vyučuje thajskou kuchyni na kurzech vaření v Chefparade.

Eliška Němcová

Eliška vystudovala vysokou školu ekonomického směru, ale láska k čokoládě byla silnější, a proto se začala specializovat na práci s čokoládou. V roce 2015 založila firmu na výrobu pralinek, kterou můžete potkat na pražských i mimo pražských festivalech, farmářských trzích nebo si objednat na eshopu www.e-pralinkarna.cz. Eliška zastává koncept, že gastronomie i cukrářství se den ode dne posouvá kupředu ale základ je stále stejný – vyrábět s láskou. To vše se odráží jak na její výrobě, tak na vedení kurzů vaření a workshopů.

Hana Maryšková

Hanka vystudovala vysokou školu ekonomického zaměření. Láska k pečení ji ale provází celým životem, již od mala pekla s maminkou a od střední školy její dorty nechyběly na žádné z narozeninových oslav. V roce 2013 se při návštěvě Londýna zamilovala do mini dortíků nazývaných cupcakes a založila firmu Cakeland cupcakes. Od té doby se pečení věnuje stále více a po dokončení studia již zůstala v cukrářském oboru. Své dortíky přejmenovala na originální název čupčáky. Hanku můžete vidět pravidelně na farmářských trzích na Náplavce a většině food festivalů v Praze.

Ve škole vaření Chefparade vede kurzy pečení a zdobení cupcakes pro dospělé i děti.

Hana Svobodová

Hanka se nauce o potravinách věnuje přes 12 let jako nezávislá výživová poradkyně a lektorka jógy ve vlastním projektu www.vyzivahrave.cz. Zabývá se i alternativními formami stravování – vegetariánstvím, veganstvím, vitariánstvím, ajurvédou a jinými. Pro dosažení úžasných chuťových variací se na jejím kuchařském kurzu Vegetariánské kuchyně naučíte používat koření, zpracovávat netradiční ingredience z celého světa a nebude chybět ani estetická stránka moderní gastronomie – food styling.

Michal Černý

Michal hned po absolvování Školy gastronomie a cestovního ruchu odjel na půlroční zkušenou do Irska. Po návratu si dodělal maturitu a začal vařit v pražských restauracích. Prošel podniky jako Botel Admiral, Cihelna La Familia, Lindner Hotel Prague Castle a právě teď působí v hotelu Seven Days. Zaměřuje se hlavně na českou a italskou kuchyni a úpravu masa a ryb.
Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat hlavně na firemních akcích a outdoorech.

Petra Hořejší

Petra vystudovala Pedagogickou fakultu a Fakultu sociálních věd UK. Pracovala také v oboru headhuntingu. Vaření a hlavně pečení bylo v podstatě pouze jejím koníčkem, který se během několika let promítl i do jejího pracovního života. Věnuje se především české kuchyni, kterou její rodina miluje, ale potrpí si také na italskou a thajskou.

Ve škole vaření Chefparade vede kurzy české kuchyně pro turisty.

Vladimír Palička

Vladimír je rodák z Valašska, vystudoval hotelovou školu v Ostravě a barmanskou a someliérskou školu. Oblíbil si francouzskou, italskou a českou kuchyni, steaky, ryby i cukrářské výrobky. Dlouhodobě působil také v zahraničí, především v Irsku a na Blízkém východě. Je absolventem Kulinářské akademie a členem AKC ČR.

Ve škole vaření Chefparade se s ním můžete setkat na firemních akcích, při vaření s turisty a na dětských oslavách.

Simona Lazzari

Paní Simona Lazzari je laktační a výživová poradkyně Metabolic balance. Působí jako lektorka předporodní přípravy a poporodní péče. Řadu let pracuje jako ředitelka pražské pobočky Studio pro ženy s.r.o. V Chefparade vede kurzy vaření příkrmů pro miminka převáděná z výhradně mléčné na běžnou stravu a seznamuje rodiče, jak zdravě a vyváženě pro děti vařit a vést je ke správným stravovacím návykům.

Chefparade

Pokud je u vámi vybraného kurzu vaření uvedený kuchař Chefparade, stále ještě pracujeme na tom, abychom pro vás zajistili toho nejvhodnějšího.

Náš tým šikovných kuchařů neustále rozšiřujeme a hledáme nové lektory. Chcete se k nám přidat? Pošlete nám životopis na rezervace@chefparade.cz.

Proč si vybrat kurz vaření v Chefparade
Od roku 2007,

10 let tradice

na českém trhu

Více než

90 000 účastníků

kurzů vaření

Uspořádaných více než

15 000 kurzů vaření

a dalších akcí

Více než

8 000 kladných recenzí

Mimo jiné na Staffino.cz